PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Döntött a versenybizottság, megvan az El Clásico új időpontja
Döntött a versenybizottság, megvan az El Clásico új időpontja

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) péntek délelőtt megerősítette, hogy a katalóniai tüntetések miatt elhalasztják az idény első El Clásicóját, a szombatra (október 26.) kiírt FC Barcelona–Real Madrid rangadót. Az RFEF hétfőig adott határidőt a két klubnak és a Spanyol Labdarúgóligának (LFP), hogy megegyezzenek a mérkőzés új dátumáról. Nos, megvan az időpont.

A rendbontások és az erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy egy héttel ezelőtt, hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket.

Ezért döntött úgy a Barcelona és a Real Madrid csapata, valamint a spanyol versenybizottság, hogy elhalasztják az idény első El Clásicóját, és egy későbbi időpontban rendezik azt meg. A dátum ma hivatalossá vált: december 18-án lép pályára egymás ellen a La Liga két gigásza. 

A hírek szerint azonban a Liga az időpontot jogi úton megtámadja, így az is lehet, hogy még változik a dátum.

Forrás: sport.es


2019. október 21. 16:50

Címkék: labdarúgás La Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS