PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Premier League: kivetítik a stadionokban a VAR visszajátszásait
Premier League: kivetítik a stadionokban a VAR visszajátszásait

A Premier League klubjainak szavazása alapján a stadionok óriáskivetítőin is megjelenítik majd a videobírós rendszer (VAR) visszajátszásait.

Ha van olyan visszajátszás, amelynek segítségével megismertethetik a szurkolókkal az adott szituációban hozott döntést, akkor meg fog jelenni az óriáskivetítőn a felvétel – áll a Premier League közleményében.

A játékvezetőt segítő technológiát bevetették tavaly az oroszországi világbajnokságon és a Bajnokok Ligája idei, egyenes kieséses szakaszában, valamint használják majd a pénteken rajtoló női világbajnokságon Franciaországban.

A topbajnokságok közül a német Bundesligában és a spanyol La Ligában már bevezették a VAR-t, de a visszajátszásokat a drukkerek nem láthatják a kivetítőkön.

A Premier League-ben a következő idényben kezdik el használni a videobírót, és már vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy miként tudnák a szurkolók okostelefonos alkalmazásokon keresztül követni a VAR visszajátszásait.

Forrás: MTI


2019. június 6. 8:53

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS