PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A Tottenham és a Liverpool már a döntő előtt történelmet írt
A Tottenham és a Liverpool már a döntő előtt történelmet írt

Ez lesz a hetedik házidöntő a Bajnokok Ligájában.

Jürgen Klopp csapata az előző szezonbeli vereség után most javítana, és megszerezné a hatodik trófeáját a klub történetében. A Vörösök egyik alapembere biztosan kihagyja a döntőt, Roberto Firmino viszont minden valószínűség szerint már bevethető lesz szombaton.

A Spurs edzője, Maurizio Pochettino viszont jó híreket kapott, hiszen legjobb játékosa, Harry Kane ott lehet majd Madridban a pályán. A Tottenham lett a 40. csapat, amelyik részt vehet a Bajnokok Ligája döntőjében, és ha Hugo Lorris emeli magasba a mérkőzés után a serleget, akkor a londoniak lennének a 23. gárda, akinek sikerül megnyernie a sorozatot.

Ez lesz a 7. házidöntője a BL-nek, amiből ez lesz a 2., amit két angol csapat játszik (az elsőt a Manchester United nyerte a Chelsea ellen).

A Tottenham tovább növelhetné a szigetországi csapatok hegemóniáját, hiszen Lucas Mouráék lehetnének a 6. angol csapat, amelyik elhódítja a serleget, másik országból maximum három csapatnak sikerült ezt elmondania magáról.

A Liverpool lehetne a 3. csapat, amelyiknek egymás utáni két döntőben is csak az ezüstérem jut, de Mohamed Szalahék lehetnének a 2.-ak a Milan után, akiknek egy vesztes döntő után sikerül a magasba emelniük a serleget.

A számmisztika biztosan nem fogja eldönteni a döntőt, de az is biztos, hogy izgalomban nem lesz hiány.

Június 1. 21.00, Madrid, Bajnokok Ligája-döntő: Tottenham–Liverpool


2019. május 29. 14:24

Címkék: bajnokok ligája Liverpool Tottenham Hotspur


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS