PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Pogba visszaesése a United BL-indulásába kerül
Pogba visszaesése a United BL-indulásába kerül

A farncia világbajnok nem tudja állandósítani jó teljesítményét.

Mi változott a Manchester Unitednél? Most nem arra gondolunk, hogy Ole Gunnar Solskjaer váltotta José Mourinhót, hanem a norvég menedszer regnálása alatti újításról lesz szó. Egyelőre úgy tűnik, Paul Pogba a főszereplő Solskjaer játékrendszerében. Márpedig ha ez így van, akkor a Premier League top csapatai között a Bajnokok ligája-indulásért vívott ádáz harcban döntő lehet a francia világbajnok teljesítménye.

Az MU kikapott a Premier League-ben és az FA-kupában is, de a bajnokságban jó eséllyel pályázik a 3., vagy a 4. helyre, így indulhatna a BL-ben a következő szezonban is.

Pogba Soslkjaer veretlenül megvívott első 12 meccse (10 győzelem, 2 döntetlen) közül 8-on vagy gólpasszta dott, vagy pedig eredményes volt. A legutóbbi 4 bajnokin azonban teljesen más volt a helyzet: Pogba ezeken gólt nem szerzett, csupán egy gólpasszt adott. A csapat teljesítménye is visszaesett ezena  4 találkozón: 7 pontot szerzett, és elveszítette a veretlenségét.

Hasonlítsuk össze Pogba játékának legfontosabb mutatóit a 19. és a 27. forduló közötti, illetve a 28-31-ig fordulók viszonylatában.

Pogba korábban 89-szer ért labdába meccsenként, moss ez a szám 66.

Az első időszakban 68-at passsolt meccsenként, most 51-et.

Kulcspaaszainak meccsenkénti átlaga a felére csökkent: 2, illetve 1.

Mostanában kevesebb gólpasszt ad: 0.55 és 0.25.

A lövései számát sme tudta növelni: 4.3 és 2.0.

A góloknál pedig különösen szembetűnő a csökkenés: 0.88 és 0.

Ez a visszaesés persze a taktikai változásokból is fakadhat, hiszen amíg korábban szabadabban játszott a háérom középpályás egyikeként, amolyan box to box típusú labdarúgóként. Van azonban még egy adat, amely arra utal, hogy Pogba teljesítménye nem csak azért esett vissza, mert kötöttebb szerepkörben kap lehetőséget:  a legutóbbi 4 bajnokin Pogba átlagban 10.1 kilométert futott. Solskjaer első 9 meccse közül csupán egyszer futott kevesebbett, mint 10.3 kilométer: a Fulham ellen, amikor 16 perccel a találkozó vége előtt lecserélte a menedzser.

Forrás: premierleague.com


2019. március 25. 13:01

Címkék: labdarúgás manchester united Premier League


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS