PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

"A legütősebb párharc lenne a BL-ben"

Kommentárounk, Matuz Krisztián szerint a Bayernnek fel kell kötnie a gatyát, ha tovább akar lépni a legjobb 8 csapat közé.

Schalke 04-Manchester City

"Az első gondolatom ennek kapcsán, hogy megint belenyúlt a City. Szerintem a lehető legkönnyebb ellenfelet kapta, tavaly a 16 között a Baselt, most a Schalkét. Vélhetően ugyanaz lesz a végeredmény is nagyjából. Nem gondolom, hogy Sané Gelsenkirchenbe való visszatérésén kívül bármi izgalmat hozhat ez a párharc."

Atlético Madrid-Juventus

"Az 51-49 az nagyjából stimmel, de én is erős buktatónak gondolom a Juve számára az Atléticót. Ha háromnál több gól lesz ebben a párharcoban, az számomra már kisebb fajta szenzációval érne fel. Cristiano Ronaldo visszatér Madridba, az Atlético pályára. Biztosan forró fogadtatásban részesül. Ez egyértelműen különlegessé teszi ezt, Mandzukic a másik, aki ugye játszik az Atléticóban. Nekem az lesz a legérdekesebb az Atléti részéről, hogy egyrészt mi lesz Diego Costával, felépül-e és, ha igen, akkor milyen állapotban lesz. Nagyon kellene nekik előre egy jó formában lévő Costa. Másfelől pedig a többi sérülés, különösena védelmet érő sérülések mennyire rendeződnek addigra. Hogyha nem, akkor óriási bajban lesznek Ronaldóék ellen. Szerintem, ha úgymond teletárral áll fel az Atlético Madrid, akkor van esélye. Az a 49 az egy nagyon nagy esély jelent nálam, egy egyébként kiváló csapat ellen."

Manchester United-PSG

"Ez egy nagyon komoly párosítás. Az lesz ennek a párharcnak a kulcsa, hogy a PSG támadóit hogyan tudja megállítani a United. Ha úgy védekezne, mint mondjuk az előző idényben, vagy ahogy korábban Mourinho csapatai, akkor lehetne sansza, de ebben az évben köszönő viszonyban nincs, még a tavalyival sem. Az egy nagy különbség a két együttes között, hogy míg a Manchester United őrlődik a bajnokságban, addig a PSG keresztülgyalogol a francia csapatokon. Viszont némi támpontot adott a csoportkör, elsősorban a Liverpool elleni mérkőzések. Amikor szorult a hurok, akkor nyertek. A PSG-t a legnagyobb esélyesek közé sorolom."

Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund

"50-50-re mondanám ezt a párharcot, de amit Tibi elmondott, azzal egyetértek. A Dortmundnak az a lendülete, ami Klopp alatt is megvolt, az elsőszámú erénye, illetve hatból ötször nem kaptak gólt, ami azért a védekezésükről is egyfajta bizonyítvány, még úgyis, hogy a két kieső csapat nem képviselt egy színvonalat az Atléticóval és a Dortmunddal. A Spurs érettebb csapat minden tekintetben. Bár 50-50-et mondok, nem lenne meglepő, ha a Tottenham jutna ebből a párosból tovább. Tavaly egy csoportban voltak, ahol a Dortmundnak nagyon nem jött ki a lépés."

Olympique Lyon-Barcelona

"A 2000-es évek első felében izgalmasabb párosítás lett volna. Depay, Fekir és a többiek komoly támadópotenciált jelentenek, de nem lehet egy lapon említeni a Lyont és a Barcelonát. Ragozhatjuk, de amit Messi művel az hihetetlen. Nem lehet tartani őt."

AS Roma-Porto

"Nekem az edzők jutnak először eszembe, ha erre a párosításra nézek, meg az, hogy a Romának figyelembe véve a jelenlegi állapotát, szerencséje volt a sorsolásnál, mert olyan feladatot kapott, amit akár teljesíthet is. Karakteres edzőnek tartom mindkettőt. Van minőség és rutin is az olaszokban, a Portónál pedig pont ezt nem érzem. A csoportból való továbbjutás évről évre megvan bennük, de annál többet sosem érzek bennük és ez bizonytalanít el függetlenül attól, hogy ők szerezték a legtöbb pontot a csoportkörben. A komoly erőpróba most következik számukra. Bár ez is csak egy ilyen közepesen komoly.

Ajax-Real Madrid

"Mondanám, hogy az Ajaxnak sokba kerülhet, hogy nem lett csoportelső, de a Bayern a Liverpoolt kapta, így markáns különbség nem mutatkozik. Azon a meccsen, amit a Bayern ellen játszott, megmutatkozott pro és kontra, hogy mi is az az Ajax most. Tehát nagyon sokat nyertek azzal, hogy a fiataljaik egyre érettebbek és még hoztak melléjük rutinos játékosokat, mint Blind, de Tadic szerződtetése is jó húzás. Nem gondoltam volna előzetesen, de simán benne volt a győzelem lehetősége. Minden számban rosszabb a Real, mint az előző idényben, de azért itt a rutin és minőségbeli különbség is mellettük szól. Megnyerték a csoportjukat, kisebb a lemaradásuk az elsőhöz képest a bajnokságban. Nem meggyőzőek, de lehet, hogy pont ez jelzi, hogy megvan bennük a kellő rutin, amivel ez Cristiano Ronaldo nélkül is működhet."'

Liverpool-Bayern München

"Biztosan az utolsó esély ebben az összetételben. Kíváncsi vagyok, hogy milyen edzővel vágnak neki ennek a párharcnak a müncheniek, mert egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy addig Kovac kihúzza. Igazából a párharc kimenetelét az én aspektusomból nézve sokkal inkább meghatározza, hogy mi lesz a helyzet a Bayernnél februárban. A Liverpool kiszámíthatóbb, a Bayernnél viszont egy óriási javulási potenciált látok még, de ahhoz a belső feszültségeket el kéne tüntetni. Emellett nem ártana, ha az edző megítélése sem lehetne megkérdőjelezhető, ha a vezetők normálisan viselkednének és ha a kiröegedő játékosaik nem sértődött sztárocskaként flangálnának. Ha a Bayern azt hozná, ami benne van, akkor talán a legütősebb párharc lenne a BL-ben."

Másik kommentátorunk, Baumstark Tibor is elmondta a véleményét a párosításokról.


2018. december 17. 16:05

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS