PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nincs büntetés, indulhat a BL-ben a Manchester City
Nincs büntetés, indulhat a BL-ben a Manchester City

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hivatalos honlapján jelentette be, hogy helyt adott az angol gárda fellebbezésének.

Guardiola és csapata a következő szezonban is játszhat a Bajnokok Ligájában. Az UEFA még februárban határozott úgy, hogy a következő két kiírásában Európa legrangosabb kupájának nem szerepelhet a Manchester City, 30 millió eurós pénzbüntetés mellett. 2012 és 2016 között tapasztaltak pénzügyi szabálytalanságokat az angol csapatnál, de a gárda fellebbezett a döntés ellen és a CAS-hoz fordult.

A nemzetközi Sportbíróság videókonferencia keretében tárgyalt az ügyről, és júliusra ígért ítéletet. Josep Guardiola már korábban is nyilatkozott róla, bízik abban, hogy sikeres lesz klubjának a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése ellen benyújtott fellebbezése.

A CAS hétfőn meghozta ítéletét: helyt adott a Manchester City fellebbezésének, így az angol együttes nem kapott eltiltást és ott lehet a következő két évadában is a Bajnokok Ligájának, viszont 10 millió eurós büntetést kell fizetnie. A Premier League-ben már ki is harcolták Kevin de Bruyne-ék a szereplést, így a következő szezonban is láthatjuk a csapatot a BL-ben.


2020. július 13. 10:51

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS