PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Az Aranylabdáról és a vb-címről is lemaradt, mégis mindent megnyert

Nevében a nemzetisége.

2006. Az év, amikor valósággal berobbant a futballvilágba Franck Ribéry. Bár a Marseille csak az ötödik helyen végzett a 2005-06-os szezonban, Franck Ribéry az év gólja és legjobb fiatal játékosa címet is bezsebelte, sőt az év csapatában is helyet kapott, ám a legnagyobb "jutalom" kétségkívül az volt, hogy Raymond Domenech beválasztotta a Németországba utazó vb-keretbe. A szélső ott aztán szinte a szó szoros értelmében berobbant, gyorsaságával lenyűgözte a kritikusokat, a szakembereket és a nézőket egyaránt és az ő lehengerlő játéka is (Zinedine Zidane is parádés tornát produkált) kellett ahhoz, hogy a gall kakas egészen a döntőig meneteljen, hogy aztán büntetőkkel elbukják a finálét. A fiatal szélső 2007-ben a Bayern Münchenhez szerződött, amellyel gyakorlatilag mindent megnyert. Az éves bajnoki cím (9) begyűjtése mellett a kupát hatszor, a szuperkupát négyszer, míg a Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot és az európai szuperkupát egyszer-egyszer, - sőt az azóta már megszűnő ligakupát is - beszákolta a bajorokkal. 

Karrierjében kétségtelen, hogy a csúcsot a 2012-13-as szezon jelentette, ekkor a Jupp Heynckes-féle Bayern minden fronton megállíthatatlan volt, Ribéry pedig jó eséllyel pályázott arra, hogy aranylabdás legyen, ám végül egy meghosszabbított szavazást követően, sokak felháborodása mellett Cristiano Ronaldóé lett a díj. A válogatottságot személyes okokból 2014-ben lemondta, így nem ünnepelhetett a 2018-as oroszországi tornán vb-címet nyerő honfitársaival.

A jelenleg Firoentinában futballozó szélső április 7-én ünnepelte 37. születésnapját, amiért készítettünk egy összeállítást a legszebb megmozdulásairól.


2020. április 8. 15:10

Címkék: bajnokok ligája labdarúgás


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS