PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

HIVATALOS: Lorenzo távozik a MotoGP-ből
HIVATALOS: Lorenzo távozik a MotoGP-ből

Jorge Lorenzo a mai napon, rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, és bejelentette a visszavonulását.

A háromszoros világbajnok messze a hondás szerződésének lejárta előtt hagyja el a motoros királykategóriát. A Spanyol Nagydíjon, hazai pályán így tehát utolsó versenye következik a MotoGP-ben.

A 32 esztendős világbajnok 2010-ben, 2012-ben és 2015-ben is felért a csúcsra, majd elhagyta a Yamaha-t, és egyre rosszabbul teljesített. Lorenzo megpróbálta csúcsra vezetni a Ducatit. Az első évében azonban csak hetedik lett, és 2018-ban sem tudott ismét a csúcsra jutni. 

A következő szezonban meglepetésre a gyári Honda úgy döntött, szerződést kínál Lorenzónak a visszavonult Dani Pedrosa helyén, így a spanyol a rekorder Marc Marcquez csapattársa lett, akinek nem tudta megközelíteni a teljesítményét, és több balesete is volt. Sérülése is közrejátszott abban, hogy nem sikerült jól a befejezőéve, de a futamokon sem tudott már úgy teljesíteni, mint korábban, valószínűleg ezért döntött úgy, hogy nem folytatja a királykategóriában.


2019. november 14. 15:53

Címkék: MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS