PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Nehéz hétvége volt számunkra˝– Sebestyén Peti Doningtonról
˝Nehéz hétvége volt számunkra˝– Sebestyén Peti Doningtonról

A magyar versenyző a 11. helyen zárt a Supersport-világbajnokság doningtoni fordulóján. 

Anglia egyik ikonikus pályájára, a Donington Parkba érkezett a Superbike mezőnye. Az idei 8. versenyhétvégére Sebestyén Peti ismételten intenzíven készült mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el csapata hazai pályáján.

A pénteki szabadedzések pozitívan kezdődtek, jó beállítást talált a csapat a kiindulásnak, stabilan a TOP10 közelében volt Peti körideje. Szombaton aztán Angliához mérten kaotikus időjárási körülmények uralkodtak, a 3. szabadedzés félig vizesen zajlott, aztán a kvalifikáción 2 gyors kör után szakadni kezdett az eső. A mezőnyben sokan nem tudták megfutni a legjobb idejüket, köztük a magyar fiú sem. Vasárnap a 14. helyről kezdhette meg a futamot.

A küzdelmes versenyen végül a 11. pozícióban ért célba – legjobb Hondásként – megőrizve 10. helyezését a világbajnoki összetett tabellán.

˝Először is szerencsésnek érzem magam, mert megtartottam az összetett 10. helyezést a világbajnoki tabellán. Az is fontos, hogy kezdek közelebb kerülni Vinaleshez. Összességében ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, nem tudtunk előrébb lépni. Azon a szinten maradtunk, ahol korábban is és hiányolom azt a fejlődést, amin például Soomer keresztül megy. Érzem, hogy ott tudnék lenni az elejével és maximálisan koncentrálok, hogy kihozzam a legjobbat a versenyekből. Ha sikerül kitalálnunk valamit a nyári szünet alatt és az augusztus végi teszten kipróbálni, azt hiszem jobb helyzetből kezdjük majd a szezon második felét. Mostantól a célom, hogy felzárkózzak Vinaleshez és megszerezzem az összetett 9. pozíciót. Úgy gondolom ezt el tudom érni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szünetben. Köszönöm a csapat munkáját!˝– nyilatkozta a verseny után a PTR Honda magyar motorosa.

Simon Buckmaster csapatfőnök is bizakodva várja a nyári szünetben esedékes fejlesztéseket:
˝Sajnos a kvalifikáció trükkös körülményei nem adtak lehetőséget Péternek, hogy kihozza a benne és a motorban rejlő potenciált. A középmezőnyből rajtolva ismételten nem volt könnyű dolga. Hamarosan lesz lehetőségünk tesztelni, ahol kipróbálhatunk új dolgokat és előre léphetünk az utolsó négy versenyen.˝

Most hosszabb szünet következik a Supersport szereplői számára, legközelebb augusztus végén indul majd a csapat Portimaoba tesztelni és szeptemberben folytatódik a szezon Portugáliában.


2019. július 8. 9:35

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt supersport


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS