PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Magyar csapat színeiben, új menedzserrel és Yamahával folytatja Sebestyén Peti
Magyar csapat színeiben, új menedzserrel és Yamahával folytatja Sebestyén Peti

Új menedzserrel vág neki a 2020-as Superbike-szezonnak Sebestyén Peti, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági motorosa. Stefano Favarotól Újvári Viktor vette át a feladatot, aki nem csupán a versenyzéshez szükséges körülmények megteremtésén fáradozik, de tapasztalt szakemberekből álló csapatot is szervezett hazánk egyik legtehetségesebb motorversenyzőjének támogatására.

Sebestyén Peti az idén élete első teljes világbajnoki szezonját teljesítette a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában. A világbajnokság egyetlen magyar szereplője legjobb Hondás versenyzőként a 11. helyezést érte el összetettben, amely minden idők legjobb magyar eredménye ebben a rendkívül kemény kategóriában. A PTR Honda színeiben egy verseny kivételével minden futamon pontot szerezett, legjobb eredménye a 8. helyezés volt, mely tekintve a mezőny Yamaha és Kawasaki márka fölényét, kiemelkedő teljesítmény!

Peti 2018 májusában kapott először lehetőséget az ikonikus angol PTR Honda csapattól az utolsó 5 versenyre, és teljesítménye olyannyira meggyőzőnek bizonyult, hogy 2019-ben teljes szezont mehetett velük. Kiderült azonban, hogyha a TOP6 megközelítése a cél, márkaváltásra lesz szükség, mert a Honda évek óta nem fejlesztett, ami egyébként nincs tervben a közeljövőben sem. Ennek érdekében a szezon végén megkezdődtek a tárgyalások a csapat- és márkaváltásról.

A fiatal tehetség 2009 óta Stefano Favaróval dolgozott együtt, a csapatváltás azonban – régi mesterének támogatása mellett – már új menedzsere, Újvári Viktor irányításával valósul meg.
˝Peti tehetsége megkérdőjelezhetetlen, ezt az elmúlt években számtalanszor bebizonyította. Ott van a helye a világ élvonalában, a legjobbak között. Egy technikai sportágban ugyanakkor csak akkor érhető el siker, ha a tehetség mellett az anyagi, tárgyi és szakmai feltétek is adottak. Ezek minél jobb megteremtése a cél. A lehetőségeket ismerve, hosszas mérlegelés után egy magyar csapatban folytatjuk Petivel a versenyzést, külföldi szakemberekkel kiegészülve. Öröm számunkra, hogy mindezt a Yamaha támogatásával tehetjük, ami komoly előrelépés a versenyképességet illetően˝– nyilatkozta Újvári Viktor, Peti új menedzsere.

A 2020-as szezonra Peti az újonnan létrejött OXXO Hungary-Yamaha-Toth Team csapatban folytatja pályafutását. A több, mint 15 éves világbajnoki múlttal rendelkező Team Toth mellett a kamionversenyzésben kétszeres Európa- és angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team is hozzáteszi szakmai tudását. A sportszakmai vezetésért teljes mértékben Daróczy Attila lesz a felelős, a Yamaha pedig technikában fogja támogatni a csapatot az eredményes szereplés érdekében.

A magyar csapat versenyzőjeként, Sebestyén Peti továbbra is egyedüli magyar szereplője lesz a 2020-as Supersport vb-mezőnynek.
˝Nagyon örülök, hogy újra Imiékkel versenyezhetek, főleg azért, mert hozzám hasonlóan ők is rendkívül motiváltak, és szeretnének eredményesen szerepelni. A Yamahára váltás nem jelenti azt, hogy garantált a jó eredmény: keményen kell dolgoznunk, de szerintem tanultam annyit és a körülöttem lévő mérnökök is, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk, és jó szezont fussunk. A management átalakulásával kapcsolatosan: nagyon szépen köszönöm Stefanónak, hogy 10 évig támogatott. Nem könnyű Magyarországról nemzetközi szinten versenyezni, de ő mindig segített, hogy valamilyen lehetőségem legyen motorozni. Viktornak pedig előre is köszönöm, hogy bizalmat szavazott nekem, és felvállalta azt a szerepet, hogy megteremti a lehetőségét, hogy szintet léphessek, és csak a sportra koncentrálhassak! A cél közös: néhány éven belül szeretnék világbajnok lenni!˝– mondta Sebestyén Peti.
Ifjabb Tóth Imi nemrég még aktív versenyzőként, Peti csapattársaként szerepelt a Superbike-világbajnokságon, néhány éve azonban a Team Toth csapatvezetője, mellyel azóta Surpersport300-ban és Supersport600-ban is bizonyítottak.
"Nagyon örülök az együttműködésnek! Ez új lendületet ad a projektünknek és biztosabb hátteret a csapatnak, hogy technikailag a topon tudjunk maradni. Már tavaly év elején megmutattuk, hogy a Yartal közösen jó motort tudunk összerakni. Peti tudásával kiegészülve komolyat üthet ez a felállás! Motorban biztosan TOP technikát fogunk összerakni, szóval bízom a jó eredményben. Érdemes lesz nekünk szurkolni!"– zárta így Ifjabb Tóth Imi.


2019. december 5. 17:11

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS