PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra

Siker a ralikrossz Európa-bajnokságon: Marton Gergely összetett második
Siker a ralikrossz Európa-bajnokságon: Marton Gergely összetett második

Bár nem sikerült az győzelemmel zárni a szezont Lettországban – a döntőt pole-pozícióból kezdte meg, aztán közbeszólt a balszerencse –, a Super 1600 magyar szereplője eredményes szezonra tekinthet vissza, amelyet pályafutása legjobb bajnoki helyezésével zárt a kontinensszériában.

Rigában hat forduló után, szeptember 14-15-én befejeződött az FIA ralikrossz Európa-bajnokság 2019-es szezonja: szinte már menetrendszerűnek tekinthető, hogy a Super 1600 kategóriában induló Marton Gergely az élmezőnyben harcolt. A Volland Racing pilótája különösen vasárnap, nedves körülmények között élt, kvalifikációs futamot és elődöntőt nyert, amivel pole-pozíciót harcolt ki a döntőben.

„Megint jól indult a hétvége, háromból kettő szabadedzést első helyen zártam. A sorsolás viszont megint eléggé balszerencsés volt, de a szituációkból ki tudtuk hozni, amit lehetett. A szombati, még száraz pályás három kvalifikáció mindegyikében ötödik lettem. Vasárnap végig esős pályán mentünk. A Q4-ben nagyon jó volt a tempón és az autó is kiválóan működött, azt meg is nyertem, így összesítve a kvalifikációk után második helyen álltam” – kezdte a hétvégi értékelést a négy kvalifikációs futam összegzésével Marton.

Ez a második elődöntőben pole-pozíciót jelentett, ott viszont nehéz dolgom adódott, mert jobb tapadási viszonyok miatt a hátsóbb sorokból lerajtoltak, a negyedik-ötödik helyre visszaestem. Nagyon jó taktikával viszont megnyertem az elődöntőt, ami pozitív volt, akárcsak, hogy a döntőt is az első rajtkockából kezdhettem.”

„Sajnos ott csak az első kanyarig jutottam, mert a második helyről induló csapattársam túl optimista kanyartempót próbált meg átvinni az első két kanyaron, emiatt pedig beforgott elém. Mindketten ott maradtunk, defektet kaptam és az autó jobb eleje is összetört, ezért sajnos a szezon utolsó döntője itt véget ért számomra. Emiatt felemás élményekkel távoztam Rigából, hiszen már annyit beszéltünk róla, milyen régóta milyen közel van a rég áhított győzelem. Viszont most sem múlt rajtam semmi, a hétvégi teljesítményemmel, tempómmal elégedett vagyok, és számomra mindig ez az első szempont. Nem felhőtlen az örömöm, de inkább boldog vagyok, mint csalódott.”

marton-riga-5.jpg

Marton már a köztes eredménylistán elért második helyért járó pontokkal bebiztosította a végelszámolás második pozícióját: ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el a Super 1600-ban, negyedik szezonjában az Európa-bajnokságon. Ahogy a 21 éves versenyző fogalmazott, ahogy a futammal, úgy az évad egészével kapcsolatban is vegyesek az érzései.

„Nagyon sok apró balszerencsés helyzettel kellett megküzdenem, sokszor kerültem előnytelenebb szituációba. A pozitívabb része az, hogy ezekből mindig fel tudtunk állni, és a problémák ellenére is behoztuk a második helyet. A tempónk a szezon elejétől a végéig elegendő volt, hogy minden hétvégén könnyen bejussunk a döntőbe, és sok kvalifikációs futamot és elődöntőt is megnyertünk. Úgy gondolom, a lehető legjobbat hoztuk ki a körülményekből 2019-ben.”

marton-riga-11.jpg

A Super 1600 lett versenyének eredménye: 1. Timur Shigabutdinov (orosz, Audi A1); 2. Artur Egorov (orosz, Audi A1); 3. Janno Ligur (észt, Skoda Fabia); 4. Yuri Belevskiy (svájci, Audi A1); 5. Egor Sanin (orosz, Renault Twingo); 6.Marton Gergely (magyar, Audi A1).

A Super 1600 Európa-bajnokság végeredménye: 1. Aydar Nuriev (orosz, Audi A1) 156 pont; 2. Marton Gergely (magyar, Audi A1) 132 pont; 3. Artur Egorov (orosz, Audi A1) 117 pont; 4. Yuri Belevskiy (svájci, Audi A1) 103 pont; 5. Egor Sanin (orosz, Renault Twingo) 97 pont.

Részeredmények: Q1: 5. Q2: 5. Q3: 5. Q4: 1. INT: 2. SF2: 1. F: 6.


2019. szeptember 17. 9:55

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Siker a ralikrossz Európa-bajnokságon: Marton Gergely összetett második / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler ExtraElképesztő esések, hihetetlen pillanatok, égő motorok, földön fekvő pilóták, a 2019-es szezonban is óriási...
Magyar versenyzője is volt a mezőnynek, aki egyáltalán nem vallott szégyent első szezonjában.
Sebestyén Peti szerint az idén mutatkozott meg, hogy mennyire erős a Superbike. 
Még csak 26 éves, de már most számos rekordot megdöntött a Repsol Honda versenyzője, Marc Márquez, így nem is csoda,...


Spanyolországban tesztelte új Yamaháját a vb-résztvevő OXXO Hungary Yamaha-Toth Team és versenyzője, Sebestyén Peti.
Mutatjuk a World SBK 2020-as szezonjának menetrendjét!
Óriási jelenetek, elképesztő fordulat, izgalmas percek várták egész évben a motorsport kedvelőit a SpílerTV-n! Az auto-motorsport exkluzív kínálata ...


Illusztris vendéget hívtak meg a szerda esti Barcelona–Real Madrid-rangadóra. 
Csütörtökön megtartották a már hagyományosnak mondható TOP50 Magyar Autóversenyző díjátadó gálát, melyen az év legjobban teljesítő pilótáit tüntették ...
Új menedzserrel vág neki a 2020-as Superbike-szezonnak Sebestyén Peti, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki szériában versenyző gyorsasági ...
Megoperálták Marc Márquezt, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának spanyol világbajnokát – írja az MTI.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS