PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Türelmesen, tisztán – Szabó Krisz szerint ez a siker titka Loéhac-ban
Türelmesen, tisztán – Szabó Krisz szerint ez a siker titka Loéhac-ban

Hatvanezres őrjöngő tömeg előtt száguld a hétvégén Szabó Krisztián a ralikrossz-világbajnokság Supercar kategóriájában.

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ha pedig motorsport-rajongó, akkor pláne! 

Így történhet meg, hogy Loéhac, ahol a hétköznapokon 671 ember lakik, minden évben ötven-hatvanezer embert „lát vendégül” a hagyományosan itt megrendezett ralikrossz-világbajnoki futamon. Ilyenkor lakókocsik népesítik be a környéket, a légierő minden nap két vadászgéppel bemutatózik, a franciák tényleg mindent, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nézők – és persze a versenyzők – jól érezzék magukat.

szabokrisztian2.jpg

"A francia verseny hagyományosan a versenyzői parádéval kezdődik, most is így volt, pénteken kabriókkal körbevittek minket a városban, ahol már most több ezren voltak, körülbelül két óra alatt értünk a végére, pedig nem túl nagy a település.  Rengeteg autogramot kiosztottunk, és mindenki nagyon kedves volt, megkínáltak sütivel, pogácsával, üdítővel"- mesélte az EKS Sport pilótája, Szabó Krisztián.

Loéhac-ban a világbajnokság mezőnye kibővül néhány Európa-bajnoki kategóriával, az RX2-vel és a historic mezőny is tiszteletét teszi, ami azt jelenti, hogy látványos csatákban nincs hiány.

Szabó Krisztián ötödször versenyez itt, háromszor állt rajthoz Super1600-as kategóriában, és ebből kétszer nyert (másodszor úgy, hogy minden egyes futamát megnyerte a kvalifikációtól a döntőig), tavaly pedig már a királykategóriában, vagyis a Supercarban mérettette meg magát. Igaz, akkor még az Európa-bajnoki mezőnyben, de már jelenlegi csapata, az EKS Sport színeiben. Az első kvalifikációt megnyerte, a döntőben pedig második lett – ez számára felért egy győzelemmel.

"A francia pályát nemcsak azért szeretem, mert gyors, hanem azért is, mert jó a ritmusa. Az első kanyar előtt rövid az egyenes, úgyhogy a rajt izgalmasnak ígérkezik, s ezt csak fokozza, hogy a joker-körön van egy ugrató. A siker titka itt, hogy nem lehet kilinccsel előre érkezni a kanyarokba, hanem türelmesen, tisztán autózni ahhoz, hogy gyors legyél" – nyilatkozott Szabó Krisztián.

szabokrisztian3.jpg

Mi lehet a cél a hétvégén? Nyilván minden versenyző, így Szabó is úgy áll oda egy verseny rajtjához, hogy nyerni szeretne, ám a világbajnokság összetett pontversenyének 11. helyén álló magyar pilóta úgy fogalmazott: jó lenne bejutni a döntőbe.

Az elődöntőket és a döntőt a Spíler1 TV-n nézheted élőben 15.00-tól.


2019. szeptember 1. 9:55

Címkék: motorsport rallycross Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS