PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Másodikként érkezik a magyar versenyző az EB legnehezebb pályájára
Másodikként érkezik a magyar versenyző az EB legnehezebb pályájára

Lendületben van a ralikrossz Európa-bajnokság magyar élmenője, aki úgy érzi, Höljesben elkapta a fonalat, most csak mennie kell előre. A Super 1600 kategória következő állomása viszont nem a Volland Racing pilótájának kedvence: a Hamburg közeli Estering az a helyszín, amely gyakran megkavarja a pontversenyt.

Németország, Buxtehude, Estering a Super 1600 FIA Európa-bajnokság következő, idei negyedik fordulója: az augusztus 17-18-i eseményen a kontinensmezőny jelenti a fő attrakciót, hiszen az Eb kategóriái ezúttal kivételesen nem a ralikrossz-világbajnokság betétfutamaiként szerepelnek, hanem önálló hétvégét kapnak. Az 1.6-os pontversenyben az eddigi három állomás alapján értékelt 26 versenyző között egészen elöl, a második helyen találjuk Marton Gergely nevét.

„Kíváncsi leszek, milyen lesz a verseny hangulata, hiszen idén még nem fordult elő, hogy az Európa-bajnokság kategóriái a vb-től külön mentek volna. Remélem, hogy abból a hype-ból, amelyet általában a világbajnokság szokott megkapni, most mi részesülünk, és a szokásosnál egy kicsivel több szem fog ránk szegeződni szombaton és vasárnap” – mondta a hétvégét megelőzően a Volland Racing színeiben versenyző magyar pilóta, aki bevallotta, eddig nem zárta szívébe a német pályát.

marton-gergely-holjes-10.jpeg

„Örülök, hogy a szokásossal ellentétben idén nem Buxtehude a zárófutam, mert ez a pálya nagyon meg tudja kavarni az erőviszonyokat és pontállást. Nagyon nehéz pálya, számomra talán a legnehezebb, ugyanis szűk, előzni alig lehet, ebből kifolyólag könnyen megforgathatja a lapokat. Az időjárás sem lesz feltétlenül a legegyszerűbb, hiszen esőt mondanak hétvégére, ami szintén nehezítő körülmény, főleg ezen a pályán.”

Az érem másik oldala, hogy Gergő úgy érzi, remek formában van: a Höljes előtti buxtehudei teszt, az ötödik helyen zárt svéd verseny, amelyen ő indult pole-pozícióból, majd a legutóbbi, rigai tesztelés mind kiválóan sikerültek, és optimizmussal töltik el.

„A versenyen és a két teszten elkaptam egy fonalat, amely ígéretes a jövőre nézve. Bár a svédországi futam vége nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, én úgy éreztem, kihoztam magamból és a helyzetből, amit ki lehetett, ez pedig többet ér az eredménynél. Persze nem bánnám, ha nem hoznám ki magamból, és mégis első lennék! A bajnokságban feljöttünk a második helyre, és bár az első elég sokkal van előttem, mint tudjuk, bármi megtörténhet, a szezonnak még csak felénél járunk. Az utolsó futamok sűrűn jönnek egymás után, ezért azt gondolom, lesz még alkalmam feljebb jönni. Esélylatolgatásba nem szeretnék belemenni, azért, mert azt a lendületet szeretném hozni, melyet eddig. Én teszem a dolgom, minden a helyén van, úgy érzem, most menni kell csak előre.

A Super 1600 Európa-bajnokság állása 3/6 forduló után: 1. Aydar Nuriev (orosz, Audi A1) 86 pont; 2. Marton Gergely (magyar, Audi A1) 64 pont; 3. Artur Egorov (orosz, Audi A1) 59 pont; 4. Egor Sanin (orosz, Renault Twingo) 56 pont; 5. Timur Shigabutdinov (orosz, Audi
A1) 49 pont.


2019. augusztus 16. 9:35

Címkék: motorsport rallycross spilermotorsporthd Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Másodikként érkezik a magyar versenyző az EB legnehezebb pályájára / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Új menedzserrel vág neki a 2020-as Superbike-szezonnak Sebestyén Peti, Magyarország jelenleg egyetlen világbajnoki...
Megoperálták Marc Márquezt, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának spanyol világbajnokát – írja...
Az utolsó futam után már a 2020-as idényre fókuszáltak a pilóták.
Ő lehet Valentino Rossi és Marc Márquez elsőszámú kihívója.


Álex Márquez, Marc Márquez öccse, aki az idén világbajnoki címet szerzett a Moto2-ben, 2020-ban bemutatkozhat a MotoGP-ben, ráadásul bátyja ...
Nem bírta ki a legendák közé beválasztott kiválóság.
A világbajnok megköszönte az egész gyár munkáját. 
A spanyolok élő legendája elmondta, hogy egy versenyző életében melyik négy napot tartja a legfontosabbnak.
Az olajjal kezdődött minden.
Egy újabb bukással komolyan veszélyeztette volna testi épségét.
Brad Binder az utolsó három futamot megnyerte, így a valenciai idényzárót is.
Őrült futamot hozott az idény utolsó versenye. Dennis Foggia kórházba került.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS