PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Az év legnagyobb hétvégéje jön Szabó Krisztián számára
Az év legnagyobb hétvégéje jön Szabó Krisztián számára

Az ikonikus Höljes, egy igazi ralikrosszpálya a világbajnokság következő állomása. Szabó Krisztián az év legnépesebb mezőnyében újra döntős helyezésre pályázik, és bízik benne, hogy a „Mágikus Hétvége” ismét emlékezetes lesz svéd csapata, az EKS számára. 

Folytatódik az FIA ralikrossz-világbajnokság északi turnéja: Norvégia után Svédország következik. A szezon hatodik állomása Höljes, amely egy erdő közepén fekszik, július első hétvégéjére azonban a sportág rajongóinak tízezrei lepik el. A nagy hétvégére a létszám is növekszik, az alkalmi indulókkal együtt az EKS kétszeres ralikrossz Európa-bajnok pilótájának, Szabó Krisztiánnak nem kevesebb, mint 24 riválisa lesz az 1210 méteres pályán.

Ez a legnagyobb ralikrosszesemény az évben, okkal hívják „Mágikus Hétvégének”: rengeteg a néző, rengeteg a versenyző, a világbajnokság mellett minden kisebb kategória itt van, három napon keresztül tartanak edzéseket és futamokat. Mivel a pálya az erdő közepén van, a korábbi években mindig lakóautóban aludtam, elképzelhető, hogy ez idén is így lesz” – mondta a július 5-7-i versenyhétvégét megelőzően Szabó Krisztián.

„Höljes igazi ralikrosszpálya, van ugrató, kanyarban ugratás, döntött kanyar, sok murvás szakasz, emelkedők és lejtők. Klasszikus ralikrosszos vonalvezetés, bár megmondom őszintén, nekem nem feltétlenül tartozik a kedvenceim közé, de lehet, hogy idén megszeretem. Az Európa-bajnokságban, a Super 1600-ban versenyeztem itt jó párszor, legutóbb második lettem.”

„A legutóbbi verseny nagyon rosszul sikerült, a kvalifikációs futamokon lassabb ellenfelek mögé ragadtam be. Sokat tanultam abból, emellett Höljesben több az előzési lehetőség, mint Hellben, így ezúttal jobb versenyre számítok, a cél, hogy ismét ott legyek a döntőben. Az EKS annak idején itt szerezte meg első győzelmét, én pedig remélem, hogy emlékezetes marad számukra az idei év is” – folytatta a 27 éves versenyző. Csapata számára hazai verseny Höljes, hiszen Mattias Ekström csapatfőnök svéd, ahogyan alakulata is.

„Fontos hír, hogy az elmúlt héten egy új partnerrel gazdagodtam, megegyeztünk az Audi Magyarországgal, akik egy új, egyedileg matricázott Q3 modellt bocsátottak a rendelkezésemre. Bár csak néhány napja van nálam, nagyon tetszik az új autó, és remélem, ez egy hosszú távú együttműködés kezdete.”

rc2.jpg

A hétvége két szombati és két vasárnapi kvalifikációs futama az fiaworldrallycross.com élő online közvetítésében lesz nyomon követhető, az elődöntőt és a döntőt a Spíler 2 TV adja élőben 14.00 és 16.00 között.

A WRX állása 5/10 forduló után: 1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 107 pont; 2. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 106 pont; 3. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 92 pont; 4. Janis Baumanis (lett, Ford Fiesta) 79 pont; … 10. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 55 pont.


2019. július 5. 14:35

Címkék: motorsport ralikrossz rallycross Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS

Az év legnagyobb hétvégéje jön Szabó Krisztián számára / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Az idei legjobb eredményét, a második pozíciót érte el a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság 21 éves magyar...
Az olasz szerint a MotoGP nyári szünetében a Yamaha fejlődést mutatott be, és ezzel máris nagyobb lendületre képes,...
Izgalmas futamot láthattak a MotoGP kedvelői Spielbergben, amely a végletekig kiélezett volt. Andrea Dovizioso és Marc...
A spanyol versenyző második lett, de így is növelte előnyét.

A salakmotor-bajnokság hatodik állomása következik. 
Lendületben van a ralikrossz Európa-bajnokság magyar élmenője, aki úgy érzi, Höljesben elkapta a fonalat, most csak mennie kell előre. A Super 1600 ...
Az utolsó kanyar döntött az elképesztő ütközetben.
Andrea Dovizioso a célegyenes ráfordítónál előzte meg riválisát.
Egészen elképesztő futamon az utolsó kanyarban nyert Dovizioso.
Fenati tizenegyedik elsőségét szerezte meg pályafutása során.
Fabio Quartararo nagyon elégedett az elért eredménnyel.
A spanyol versenyző ismét megszerezte a pole-pozíciót, és most először meg is nyerné az Osztrák Nagydíjat. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS