PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti elemzése: Újabb futamgyőztes Assenben?
Sebestyén Peti elemzése: Újabb futamgyőztes Assenben?

A fiatal francia fiúról szól most minden hír a MotoGP-ben, ugyanis Fabio Quartararo megszerezte élete első dobogós helyezését a legutóbbi futamon, Barcelonában. Szakértőnk, Sebestyén Péter szerint az újonc még erre is ráhúzhat egy jobb eredményt, mert a mezőny egy olyan pályán versenyez hétvégén, ami igazán fekszik a yamahásoknak.

Természetesen azt már megtanulhattuk, hogy a MotoGP-ben semmit sem lehet kijelenteni biztosra, mert pillanatok alatt változhatnak az erőviszonyok. A Ducati már bárhol képes jó eredményt elérni, a suzukisok a versenyre hihetetlenül begyorsulnak, Márquez szinte legyőzhetetlen, Lorenzo pedig kiszámíthatatlan. De mi a helyzet a Yamahákkal?

Úgy tűnik, hogy a hangvillások javultak pár területen a beállításokat tekintve, azonban az egyenesekben tagadhatatlanul kirajzolódik a lóerőhátrányuk. Talán, emiatt kedvezhet nekik az asseni aszfaltcsík, ugyanis itt nincs nagy meleg, ezért jobbak a tapadási viszonyok, a pálya gyors és lendületes, ami fekszik a Yamaha karakterisztikájának. A legbíztatóbb pedig, hogy nincsennek hosszú egyenesek. A kezesbárány, sornégyes motorok jól muzsikálhatnak itt.

Az pedig egyértelmű, hogy Fabio Quartararonak fekszik a pálya, ugyanis karrierje során már kétszer is állt itt dobogón, a Moto3-ban és a Moto2-ben. A letisztult stílusához pedig egyértelműen passzolnak a hosszú, lendületes kanyarok. Fizikálisan sem lesznek már problémái a franciának, ugyanis 3 hete átesett egy alkarműtéten, hogy verseny közben ne durranjon be, ami egy elég gyakori szindróma a versenyzők körében. Ebben pedig pont a holland verseny a legdrasztikusabb a sok áttevős kanyarkombinációval. A kérdés már csak az, hogy az újonc szerzett-e már elég tapasztalatot a gumikkal és jól tudja-e majd menedzselni az abroncsokat a hosszú futam során, illetve a mentális nyomást.

Úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén minden adott egy remek yamahás szerepléshez és pont ezért ne feledkezzünk meg a gyári pilótákról sem! Valentino Rossi itt szerezte meg a legutolsó győzelmét, Vinales pedig már véget vetne a pechsorozatának egy újabb futamgyőzelemmel. Mégis, titkon Quartararo a nagyobb esélyes sok szakértő szerint és a fogadóirodák sem becsülik le.


2019. június 27. 12:27

Címkék: MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Sebestyén Peti elemzése: Újabb futamgyőztes Assenben? / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A 2007-ben világbajnok magyar motorost Szabó Róbert hozta fel követendő példaként a Superbike török üdvöskéje, Toprak...


A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.
Jules Cluzel győzelmével zárult a WorldSSP argentin állomása.
Sebestyén Peti viszont kedvező pozícióban zárta a WorldSSP Argentin Nagydíjának időmérő edzését.
Az ausztrál túraautó-bajnokság újabb állomáshoz érkezett.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS