PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
A nehéz nap után bizakodva várja a folytatást Szabó Krisztián
A nehéz nap után bizakodva várja a folytatást Szabó Krisztián

Ami egyes versenysorozatokban a boksztaktika, az a ralikrosszban a kötelező joker kör teljesítésének megválasztása: a világbajnokság Hellben tartott versenyén, a szombati két kvalifikáción Szabó Krisztián értékes időt veszített, miután lassabb ellenfelek mögé ért vissza és feltartották. A kétszeres ralikrossz Európa-bajnok a vasárnapi folytatást a 11. pozícióból várja.

Az FIA ralikrossz-világbajnokság újonca korábban még sosem versenyzett a szezon ötödik állomásának otthont adó Hellben, Norvégiában. A hétvége első napja szombaton így az ismerkedésről szólt számára: a szabadedzésen úgy tűnt, hamar felveszi a pálya ritmusát, a két tétre menő kvalifikációs futamon azonban egyaránt feltartották, így az EKS pilótáját csupán 13. és 9. helyen értékelték, ami a köztes eredménylistán 11. helyezést jelent.

˝Nagyon jól indult a nap, a szabadedzésen egészen hamar ráéreztem a pályára. Most háromszor négy kört mehettünk a szokásos kétszer hat helyett: utóbbira egy ideje már panaszkodtunk, mert minden túlmelegedett hat kör alatt. Szerencsére meghallgattak minket és változtattak az edzés menetén, így lett belőle háromszor négy kör – kezdte szombati beszámolóját a vb-mezőnyben Audi S1 EKS RX quattrót vezető Krisztián. – Az ezt követő Q1-ben Grönholm nagyon jól kapta el a rajtot, és bejött elém, én pedig már az első körben egyenesen kimentem jokerre. Ahogy azonban visszaértem, beragadtam egy lassú autó mögé, onnantól pedig feltartott, így csak sokadik lettem. A Q2-ben már jobban rajtoltam, és szintén rögtön teljesítettem a jokert. Raymond egy körrel később ment ki, és sikerült elém visszajönnie. Lehettem volna gyorsabb nála, de ebben a futamban mögé szorultam be.˝

˝A Q2-ben az Audik közül én voltam a leggyorsabb, ami egyrészt pozitív, másrészt negatív: változtatnunk kell az autó beállításain, mert ilyen nem szokott előfordulni, hogy ennyire hátul vagyunk mind a hárman. Főleg nem Norvégiában, ahol Bakkerud már kilencedszer vagy tizedszer versenyez Supercarral. A Q2 eredménye alapján egy komoly csoporttal együtt megyek holnap, Timmy és Kevin Hansennel, Bakkeruddal és Raymonddal, ráadásul csak a negyedik helyről indulok. Most fontos lesz egy tiszta menet, hogy ne ragadjak be senki mögé, akinél gyorsabb lehetnék, és csatározással se veszítsek időt˝ – beszélt a vasárnapi Q3 kilátásairól a bajnokság kilencedik helyezettje.

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (WRX, Norvégia): 1. Niclas Grönholm (finn, Hyundai i20) 100 pont; 2. Timur Timerzsanov (orosz, Hyundai i20) 84 pont; 3. Timo Scheider (német, Seat Ibiza) 83 pont; 4. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 79 pont; … 11. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 66 pont.

Részeredmények: Q1: 13. Q2: 9.


2019. június 16. 10:46

Címkék: MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

A nehéz nap után bizakodva várja a folytatást Szabó Krisztián / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Már csak ötven pontot kellene összeszednie a világbajnoknak ehhez a hihetetlen rekordhoz.
Márquez szerint egyik versenyt sem egyszerű megnyerni, de szerencsére most sikerült.
Marc Márquez nyerte a Japán Nagydíj időmérőjét, maga mögé utasítva az eddig remeklő, nagy esélyesnek tartott...
Tájfun közelít a Japán Nagydíj helyszíne felé, az ötből hármas fokozatú veszélyre figyelmeztető üzenet kaptak a...


A Yamaha fiatal francia motorversenyzője, Fabio Quartararo zárt az élen a MotoGP Japán Nagydíjának második szabadedzésén. 
A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A Repsol Honda spanyol motorversenyzője egyre közelebb áll ahhoz, hogy felülmúlja a nagy legenda, Valentino Rossi eredményeit.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS