PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Görbe Soma Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában bizonyított
Görbe Soma Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában bizonyított

A tavalyi és az idei szezon eddigi legszebb eredményért érte el Görbe Soma a spanyol CEV Repsol European Talent Cup Bajnokságban.

A 64 induló közül idén először sikerült kvalifikálnia magát a fő versenybe, nem is akárhogyan, hiszen a 13. rajtkockából várhatta a vasárnapi összecsapást.

Folyamatos csatában a pontszerző helyekért, végül a 17. helyen hozta be a motort a Bester Capital Dubai Junior Team magyar pilótája.

„Csütörtökön és pénteken folyamatosan javultam a szabadedzéseken, szombaton a Q1-ben 8., a Q2-ben 9. helyen végeztem a csoportomban, így összesítettben a 13. helyről vághattam neki a futamnak. Elég jól tudtam az élbollyal menni, sajnos kitoltak a végén a pályáról és utána már nem volt meg a tempóm, így a 16. helyen jöttem be, de kaptam egy büntetést pályaelhagyás miatt, ami a 17. helyet eredményezte. Nagyon élveztem és sokat tanultam. A következő verseny Aragon lesz, ott megpróbálok majd még jobban menni.”- mesélte boldogan a Sport&Events Academy pilótája.

gorbesoma.jpg

Stefano Favaro, az Academy alapítója és a Bester Capital Dubai Junior Team társtulajdonosa régóta várta már, hogy Soma megmutassa mire képes igazán és ez még csak a kezdet.

„Az első két versenyen sajnos nem jött ki a lépés, mivel 64 rendkívül erős induló alkotja idén az ETC mezőnyét, amelyből csak 38-an kerülnek be a fő versenybe, a többiek az ETC Series 2-ban indulnak. 
Itt Barcelonában azonban a Bester Capital Dubai Junior Team összes versenyzője a fő futamban szerepelt és Soma iszonyatosan nagy előrelépést hajtott végre. Az elmúlt időszakban sokat változott az edzésmunkája, hozzáállása, felnőtt a feladathoz. A versenyen az első öt körben kicsit bele került a darálóba, de még nincs tapasztalata és most szembesült vele, hogy milyen a leggyorsabbak között ott lenni. Küzdött a pontszerzésért és nagyon közel volt hozzá. A 14. és a 18. hely között csatázott, végül 16. lett, de aztán büntetés miatt 17. Szárazon a legjobb eredménye eddig a 27. volt tavaly, így úgy érezzük másfél év után most kezd beérni a sok munka és kezdünk felzárkózni. Soma is szembesült vele, hogy tényleg itt a helye, így pozitív tapasztalatokkal megyünk Aragóniába, ahol folytatódik a kemény munka.”

Sikeresen zárult tehát az ETC barcelonai fordulója minden szempontból, hiszen Soma spanyol csapattársa Fermin Aldeguer a dobogó második fokán ünnepelhetett. A verseny izgalmait és Soma nagyszerű teljesítményét Stefano Favaro és Czollner Gyula kommentálásában csütörtökön 19.40-től a Spíler1TV-n is megtekintheted.


2019. június 10. 9:46

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS

Görbe Soma Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában bizonyított / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Furcsa „ítéletek" születtek a MotoGP Brit Nagydíjának második szabadedzésén.
Elképesztően gyors volt a francia versenyző az első szabadedzésen.
A Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának magyar versenyzője, Sebestyén Péter minden tudnivalót elmond a...
A jelenleg futó idény tizenkettedik versenyhétvégéje következik.

Az ausztrál túraautó-bajnokság újabb állomáshoz érkezett.
A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenkettedik versenyhétvégéje következik. 
Az idei legjobb eredményét, a második pozíciót érte el a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság 21 éves magyar indulója. Buxtehude nem volt a ...
Az olasz szerint a MotoGP nyári szünetében a Yamaha fejlődést mutatott be, és ezzel máris nagyobb lendületre képes, mint korábban.
A salakmotor-bajnokság hatodik állomása következik. 
Lendületben van a ralikrossz Európa-bajnokság magyar élmenője, aki úgy érzi, Höljesben elkapta a fonalat, most csak mennie kell előre. A Super 1600 ...
Az utolsó kanyar döntött az elképesztő ütközetben.
Andrea Dovizioso a célegyenes ráfordítónál előzte meg riválisát.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS