PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Ismét nemzetközi szinten bizonyíthat Sebestyén Peti és Görbe Soma
Ismét nemzetközi szinten bizonyíthat Sebestyén Peti és Görbe Soma

A MotoGP mezőnye után a Superbike van soron a híres spanyol Circuito de Jerez- Nieto pályán.

2017-ben versenyzett itt utoljára a mezőny, a tavalyi szünet után azonban most újra megrendezik a 4.423km hosszú andalúziai pályán a világbajnoki sorozat versenyeit.

“Hosszú volt ez a három hetes szünet a versenyek között. Nem egyszerű élesnek maradni és ott folytatni, ahol abba hagytam a következő versenyen egy ilyen hosszú szünet után. Próbáltam, amilyen sokat csak lehet motorozni és versenyhelyzeteket szimulálni, fejleszteni a motorozási stílusom, hogy közelebb tudjak kerülni top pilótákhoz. A tervem az, hogy nagyon erősen kezdjek és egész hétvégén folyamatosan tudjak fejlődni. A szezonban még nem volt tökéletes versenyhétvégém, szóval most is arra fogok koncentrálni, hogy mindent százszázalékos fókusszal teljesítsek, kanyarról kanyarra, körről körre. Nem annyira akarok az eredményre gondolni, csak csinálni a dolgom és biztos vagyok benne, hogy akkor el tudom érni a kitűzött célokat. A csapat és én is nagyon keményen dolgozunk minden versenyen. Egy olyan hétvégére van szükségünk ahol az FP1-en jó beállítással indulunk és onnan építkezhetünk. Jerezben általában hőség van, és nekem kedvezőek azok a kondíciók, fekszik nekem ez a pálya szóval nyugodt vagyok” - mondta Sebestyén Peti.

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke elégedett Peti eddigi teljesítményével:

“Péter jelenleg 10. a világbajnoki tabellán, ő az egyike azon nagyon kevés pilótáknak, akik minden versenyen szereztek pontokat. Ez mutatja, hogy stabilan jó a teljesítménye, de szüksége van egy nagyobb ugrásra, hogy felvegye az élmezőnnyel a harcot. Imolában ismét tapasztaltuk, hogy jól kezdődött az FP1, de nem folytattuk ugyanabban az ütemben a fejlődést. Olyan pályákra érkezik most a bajnokság, ami fekszik a motorunknak, korábban nyertünk és dobogón is álltunk Jerezben. Most mások kicsit az erőviszonyok, de biztos vagyok benne, hogy Péter rá fog érezni, hogy hozhatja ki a maximumot a motorunkból.”

Görbe Soma másfél hónap szünet után Barcelonában tér vissza a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben a CEV Repsol European Talent Cup bajnokságba. Soma keményen készült és mentálisan is sokat edzett a szünet alatt, hogy minél magabiztosabban tudjon motorozni. A motivációval nem lesz gond, hiszen a Bester Capital Dubai csapat Moto3-as versenyzője, Jaume Masia múlt héten ismét dobogóra tudott állni fantasztikus teljesítménnyel.

petya2.jpg

Stefano Favaro a Sport&Events Academy alapítója Görbe Somával Barcelonába utazott, fél szeme azonban a Jerezi pályán lesz:

„Ismételten útra keltünk, most Peti és Soma is Spanyolországban fognak versenyezni. Peti a Supersport-világbajnokságon Jerezben, ami szerintem egy olyan pálya, ami jól fekszik a Hondának. Tudomásom szerint a csapat fejlesztett valamennyit az elektronikán is, remélem ez segíteni fogja Peti munkáját és nem jelentkezik majd technikai probléma. A cél továbbra is a TOP10. Kemény verseny várható a Supersportban, mint mindig, hiszen nagyon kemény a mezőny. Peti kicsit beteg volt a napokba, de mondta nekem, hogy ez nem probléma mert Petrucci is beteg volt. Somával Barcelonában leszünk, ez a pálya tavaly nagyon tetszett neki. Náluk is volt egy kis módosítása a motoron az elektronikával. Az első két verseny után a fő cél kvalifikálnia a fő versenyre. A másfél hónapos szünetben nagyon sokat edzett ,fejlődött. Múlt héten volt a Hungaroringen motorozni, ahol 1mp-el jobb időt motorozott ugyanazzal a motorral mint tavaly. Mindezek ismeretében pozitívan várjuk a hétvégét. Soma csapattársai szintén a Bester Capital Dubai Junior Team színeiben is sikeres hétvégére készülnek: Fermin célja továbbra is a TOP3, Filippo pedig első ETC évében szeretne pontszerző helyet szerezi.

Sebestyén Peti versenyeit a SpílerTV-n lehet majd szombaton és vasárnap nyomon követni. A közvetítés részleteiről itt tudhatsz meg többet.


2019. június 6. 16:17

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt superbike


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS