PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Ismét a TOP10-ben a Supersport-világbajnokságon Sebestyén Peti
Ismét a TOP10-ben a Supersport-világbajnokságon Sebestyén Peti

Imola ikonikus pályája Sebestyén Peti kedvencei közé tartozik, a Hondáknak viszont nem annyira volt kedvező.

Peti és a csapata folyamatosan dolgozott a motor beállításain a hétvége folyamán és sokféle módosítást kipróbáltak. A fejlődés látható volt, az időeredmény a 13. helyre volt elég a kvalifikáción, de néhány tizeden belül voltak Peti előtt jó néhányan és a versenytempó is bíztatónak tűnt. A versenyen furcsa körülmények között rajtolt el a Supersport mezőnye, az időjárás jelentések egyhangúan esőt jósoltak, de az egyre szaporodó esőcseppek ellenére végül száraz beállításokkal vágtak neki a pilóták a versenynek. Az eső fenyegetése ellenére a magyar versenyző helytállt, az utolsó sikánban pedig az előtte haladó, szintén Hondával versenyző Sommert is megelőzte, bár ezt a pozíciót aztán a futam végén előkerülő piros zászló miatt nem adták meg neki, így a 10. helyen végzett.

„Nem volt egy egyszerű nap hiszen a folyamatosan változó időjárási körülmények miatt a motor beállításait is folyamatosan változtatnunk kellett. A warm up-on más volt még a pálya, se nem vizes, se nem száraz. Ezt vártuk a versenyre is, de aztán ahogy láttam, hogy felszáradt, tudtam, jó lesz a versenytempóm. Próbáltam erősen kezdeni, de az első körökben beragadtam egy lassabb versenyző mögé és sajnos megnőtt a távolság az élbollyal szemben. A végén még megelőztem Sommert, azt sajnos már nem adták meg, így 10. lettem. Folyamatosan fejlődünk és remélem Jerezben képes leszek a gyorsabb bollyal is harcolni”- foglalta össze az eseményeket a Sport&Events Acdemy pilótája.

Peti csapatfőnöke Simon Buckmaster így összegzett: „Ez egy újabb szép top10-es helyezés Petinek és így ismételten visszakerült a világbajnoki összesített tabellán a legjobb 10 versenyző közé. Jerezben szükségünk lesz egy nagyobb előrelépésre, hogy a legjobb 6 körüli eredményekért tudjunk harcolni!”

A következő versenyt Spanyolországban, a jerezi pályán rendezik meg, 3 hét múlva, június 7-én.


2019. május 12. 17:03

Címkék: motorsport supersport


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS