PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Szabó Krisztián esőemberré vált Belgiumban
Szabó Krisztián esőemberré vált Belgiumban

A magyar versenyző a top 5-ben zárt Spában szombaton, a zord időjárási körülmények ellenére.

Ígéretesen indult a ralikrossz-világbajnokság belgiumi hétvégéje a mezőny magyar pilótája számára: Szabó Krisztián a Q1-ben megnyerte saját csoportját, a köztes eredménylista ötödik pozíciójából várja a vasárnapot. Csapatfőnöke, a hétvégén szintén versenyző Mattias Ekström sokat segített az autó beállításában.

A WRX szezonjának harmadik versenyhétvégéje a naptárba 2019-ben bekerült legendás versenypályán, Spa-Francorchamps-ban zajlik május 11-12-én, a szombati nyitónapon pedig az ismeretlen vonalvezetés mellett az esős időjárás is nehezítette a mezőny 20 résztvevőjének feladatát. A hétvégén a világbajnokságra versenyzőként visszatérő Mattias Ekström csapata, az EKS versenyzője, Szabó Krisztián nem hangolódott rá azonnal a pályára, ennek ellenére a Q1-ben összetett harmadik idővel kezdett, a napot pedig ötödikként fejezte be.

„Nem éreztem rá rögtön az új pályára, ami ráadásul vizes is volt, rosszul sikerült az első szabadedzés. A második kicsit jobban alakult, ott már tudtam gyorsulni, aztán a Q1-ben összejött minden. Az én rajtstílusomat az jellemzi, hogy lassan engedem fel a kuplungot, ami miatt eddig szenvedtem, a nedves pályán azonban bejött.  A nagy rajt után végig elöl mentem, első lettem a csoportomban, az összesítésben pedig harmadik időt értem el, csupán hat tizedre az első Bakkerudtól” – kezdte napjának összegzését az Audival versenyző Krisz.

A Q2-ben az első csoportban mentem. Ez nem kedvezett, ugyanis ekkor már lassan száradt fel a pálya, ami a később jövőknek kedvezett. Nekünk még muszáj volt esőgumival mennünk, a következő csoportban viszont Doran már a szárazt használta, és meg is nyerte a második kvalifikációt. Belekeveredtem a mezőnybe, a sok felvert sár miatt látási problémáim is voltak, ezért végeztem itt a 11. helyen. A tempóm megvolt, egyszerűen így jött ki. Aminek örülök, hogy az utolsó pillanatban visszacsúsztam 10.-ről a 11. helyre. Ez az egy pozíció különbség az összesítésben nem nagyon számít, abban a tekintetben viszont fontos, hogy így a pole-pozícióból indulhatok a csoportomban a Q3-ban. Viszont mivel Ekström végzett a 12. helyen, összekerültem vele egy csoportba. Ő ma csak egy-két tanácsot tudott adni, mivel el van foglalva a saját versenyével. Tegnap viszont sokat segített, volt egy nagy megbeszélésünk, főleg autóbeállítással kapcsolatban, amiből ma profitáltam. Holnapra a rajtomon kell változtatnom, mivel az időjárás várhatóan száraz lesz” – zárta nyilatkozatát a kétszeres ralikrossz Európa-bajnok.

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (WRX, Belgium):

1. Liam Doran (brit, Audi S1) 87 pont
2. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 85 pont
3. Joni Wiman (finn, Hyundai i20) 79 pont
4. Timo Scheider (német, Seat Ibiza) 79 pont
5. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 75 pont
Részeredmények: Q1: 3. Q2: 11.


2019. május 12. 9:50

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Szabó Krisztián esőemberré vált Belgiumban / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Már csak ötven pontot kellene összeszednie a világbajnoknak ehhez a hihetetlen rekordhoz.
Márquez szerint egyik versenyt sem egyszerű megnyerni, de szerencsére most sikerült.
Marc Márquez nyerte a Japán Nagydíj időmérőjét, maga mögé utasítva az eddig remeklő, nagy esélyesnek tartott...
Tájfun közelít a Japán Nagydíj helyszíne felé, az ötből hármas fokozatú veszélyre figyelmeztető üzenet kaptak a...


A Yamaha fiatal francia motorversenyzője, Fabio Quartararo zárt az élen a MotoGP Japán Nagydíjának második szabadedzésén. 
A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A Repsol Honda spanyol motorversenyzője egyre közelebb áll ahhoz, hogy felülmúlja a nagy legenda, Valentino Rossi eredményeit.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS