PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti: Teljesen más ritmusban mentek, mint én
Sebestyén Peti: Teljesen más ritmusban mentek, mint én

A magyar motoros fantasztikusan versenyzett Aragóniában is.

Nem volt könnyű hétvégéje a PTR Honda csapatának és Sebestyén Petinek a Supersport- világbajnokság első európai futamán. A pénteki szabadedzés ígéretesen kezdődött, új alkatrészeket és beállításokat próbálgatott a csapat. Délutánra leszakadt az eső, így teljesen más körülményekben kellett motorozni a mezőnynek. Szombaton a 3. szabadedzésen kiderült, hogy az új hátsó gátló nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, ezért a superpole-ra a régi, már korábban használt mellett döntött a csapat. Jó döntésnek bizonyult, mert több, mint másfél másodperccel jobb köridőt motorozott Peti, ám ez csak a 15. helyre volt elég, így onnan várta a vasárnapi versenyt.

Mindenki kíváncsi volt a futamra, hiszen a tempó biztatónak tűnt, a kitűzött top10-es eredmény reálisan elérhető lett volna. Ekkor azonban néhány perccel a warm up lap (bemelgítő kör) előtt kitessékelték Peti motorját a rajtrácsról és az utolsó helyről kellett indulnia. A szabályok értelmében, ha a guminyomás egy adott érték alatt van, a pilótának vissza kell mennie a boxba, ott szintre hozni a nyomást és aztán kezdheti meg a bemelegítő kört, majd a mezőny végéről startolhat. A szervezők szúrópróbaszerűen mérik a guminyomásokat, sajnos ezúttal Peti lett ennek az áldozata. Hideg időben előfordul, hogy lemegy a nyomás, viszont nincs rá mód, hogy mindenkiét ellenőrizzék, ezért minden versenyen más pilótáét nézik meg a szervezők.

sebpeti0410.jpg

A mezőny egyetlen magyar résztvevője azonban nagyszerűen versenyzett, az utolsó, 25. helyről egészen a 11. helyig menetelt, begyűjtve 5 világbajnoki pontot és a legjobb Hondás pilóta címet.

sebpeti0409.jpg

˝Boldog vagyok, mert jó versenyt teljesítettünk. Start előtt gondok voltak a hátsó gumival, szóval indulhattam a mezőny legvégéről. Az első körökben erős voltam és gyorsan utolértem a csapattársamat, Jules Danilot és Fuglinit. A gond az volt, hogy ők teljesen más ritmusban mentek, mint én, ők a kanyar kijáratban, én pedig a kanyar bejáratokban voltam a gyorsabb, szóval nem tudtam annyira jó köridőket menni, de sikerült őket megelőzni a végére. Nagyon élveztem a csatázásokat, szeretném ezt a teljesítményt Assenbe is magammal vinni. Köszönöm szépen a csapatnak, mert nagyszerű munkát végeztek.˝ – mondta a Sport&Events Academy pilótája.

A PTR Honda csapatfőnöke Simon Buckmaster is elégedett volt Petivel és az eredménnyel: ˝Ez a random guminyomás ellenőrzés nem a legjobb szabály véleményem szerint, eddig minden versenyen valaki áldozatul esett ennek. A boxban felkészítették a gumikat, de mivel különösen hideg volt, az sajnos lecsökkent. Csak 0.4 barral voltunk a limit alatt, de emiatt megbüntettek minket és Péter a mezőny végéről startolt. Nagyon jól ment viszont utána. A következő alkalommal minden ilyenre fel leszünk készülve, ahogyan mindig. 100%-ban próbálunk hibátlan munkára törekedni.˝

Stefano Favaro Peti menedzsere a spanyol bajnokágon tartózkodott, onnan szurkolta végig a futamot:

˝Ez igazi férfi munka volt! Nagyon örülök, hogy ilyen jól versenyzett Peti, ebben a szerencsétlen szituációban. Sok pilótát megelőzött és remek volt a versenytempója, folyamatosan olyan köridőket ment, mint a többiek a top10-ben. Azt gondolom ez még csak a kezdet és Assenben folytatódik majd a jó szereplése.”

Érdemes lesz velünk tartani, hiszen a SpílerTV műsorán ismételten követni lehet majd az eseményeket.Ráadásul különleges adás várja majd a nézőket, hiszen a superbike-versenyeknek és a MotoGP-nek is lesz stúdiója, így igazi motorsport-maraton következik április 14-én, exkluzív anyagokkal és szakértő vendégekkel. 

A közvetítések részleteiről itt és itt tájékozódhatsz.


2019. április 8. 11:19

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt superbike supersport


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Sebestyén Peti: Teljesen más ritmusban mentek, mint én / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Tájfun közelít a Japán Nagydíj helyszíne felé, az ötből hármas fokozatú veszélyre figyelmeztető üzenet kaptak a...
A Yamaha fiatal francia motorversenyzője, Fabio Quartararo zárt az élen a MotoGP Japán Nagydíjának második...
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.


A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A Repsol Honda spanyol motorversenyzője egyre közelebb áll ahhoz, hogy felülmúlja a nagy legenda, Valentino Rossi eredményeit.
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.
Jules Cluzel győzelmével zárult a WorldSSP argentin állomása.
A 2007-ben világbajnok magyar motorost Szabó Róbert hozta fel követendő példaként a Superbike török üdvöskéje, Toprak Razgatlioglu ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS