PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Szabó Krisztiánnak továbbra is a döntő a célja
Szabó Krisztiánnak továbbra is a döntő a célja

A ralikrossz-világbajnokság magyar pilótájának első napja a tanulásról szólt Abu-dzabiban.

Az EKS versenyzője már azt is tudja, min kell javítania, hogy szombaton a kemény mezőnyben felzárkózhasson a 12. helyről a szezon első versenyén.

Pénteken és szombaton az FIA ralikrossz-világbajnokság (WRX) szezonnyitója Abu-dzabiban, a 17 fős mezőnyben Szabó Krisztiánnal, a 2016-os világbajnok Mattias Ekström csapata, az EKS pilótájával. A teljes évadra benevező kétszeres Super 1600 Európa-bajnok pályafutása során először szerepelt világbajnoki mezőnyben, ezért a nap programja, a szabadedzés (15. hely) és két kvalifikációs futam (egyaránt 10. hely) elsősorban a tanulásról szólt az Audi S1 RX quattróval.
„A szabadedzésen kicsit kicsúsztunk az időből, az első két menetben a pályát tanultam és a gumival spóroltam, a harmadikban akartunk odalépni, de elmaradt. A Q1-re 4. helyet kaptam a sorsolásban, és nem sikerült túl jól a rajtom, onnantól fogva pedig nem nyertem helyezést. Ugyanez történt a Q2-ben, ahol az 5. helyen jöttem el az első kanyar után. Ma még kielemezzük, mi történt, de az már most látható, hogy az első körben veszítem a legtöbb időt. Az autóhoz még alkalmazkodnom kell, picit változtatnom a stílusomon, hogy gyorsabb legyek, de alapvetően tudom, mit kell máshogyan csinálnom” – összegezte a pénteki eseményeket Szabó Krisztián. – Szombaton újult erővel folytatom, a Q3-ban megint az ötödik helyről kezdek, de most megpróbálok elkapni egy jobb rajtot. Szeretném összeszedni magam és a maradék két kvalifikációs futamon minél jobb rajthelyet elérni az elődöntőben, ahol a legjobb 12 között bármi megtörténhet. Továbbra is célom a döntőbe bejutni!”

A váci versenyző nyert már Európa-bajnoki címeket az autókrosszban és ralikrosszban, tavaly dobogóra állt első Supercar-Eb hétvégéjén, a szakág legmagasabb szintjén, a világbajnokságon azonban korábban még sosem szerepelt. Hogyan éli meg pályafutásának ezt a jelentős pillanatát?
„Örülök, hogy ilyen ellenfelekkel versenyezhetek. A gyorsaságukat bizonyítja, hogy az első két előfutamban a rajt után követni sem volt egyszerű őket, viszont sok mindent tudok ellesni tőlük. Különösen örülök, hogy Bakkerud a csapattársam, akitől rengeteget tanulok. Az ellenfelek korrektek, nem nagyon megy lökdösődés az első kanyarban, mindenki helyet ad a másiknak, tudják, hogy a kvalifikáción nemcsak egymással, hanem az idő ellen is folyik a harc. De azért őszintén megmondom, az izgalom kicsit nagyobb volt az első Supercar-versenyem előtt tavaly. A Supercar Európa-bajnokságról a világbajnokságra váltás nem olyan nagy különbség, mint a Super 1600-ról a Supercarra való volt” – vallotta be Krisz.
Szombaton a warm-up, a Q3, a Q4, az elődöntő és a döntő is sorra kerül, a Spíler1 TV-n élőben is bekapcsolódhatsz a küzdelmekbe. A közvetítés részleteit ide kattintva éred el.

Köztes eredménylista 2/4 kvalifikációs futam után (WRX):

1. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 100 pont
2. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 84 pont
3. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 83 pont
… 12. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 68 pont.


2019. április 6. 10:00

Címkék: motorsport ralikrossz Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Szabó Krisztiánnak továbbra is a döntő a célja / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A 2007-ben világbajnok magyar motorost Szabó Róbert hozta fel követendő példaként a Superbike török üdvöskéje, Toprak...


Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.
Jules Cluzel győzelmével zárult a WorldSSP argentin állomása.
Sebestyén Peti viszont kedvező pozícióban zárta a WorldSSP Argentin Nagydíjának időmérő edzését.
Az ausztrál túraautó-bajnokság újabb állomáshoz érkezett.
A 32 éves brit versenyző egészen egyedi dolgot vitt véghez: zsinórban ötször megnyerte a superbike-világbajnokságot, ráadásul az idén óriási ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS