PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Bemutatták Görbe Somát Európa legkeményebb utánpótlás-bajnokságában
Bemutatták Görbe Somát Európa legkeményebb utánpótlás-bajnokságában

Bemutatták a Bester Capital Dubai MotoGP csapat 2019-es Junior European Talent Cup alakulatát.

A spanyolországi Cartagena adott helyszínt a Bester Capital Dubai Junior Team 2019-es bemutatkozó prezentációjának. Az eseményen több mint 250-en jelentek meg, köztük szponzorok, versenyzők, csapat-és családtagok, valamint a sajtó képviselői.

Idén az esemény magyar szempontból is nagyon különleges volt, hiszen Görbe Soma, a Sport&Events Academy 13 éves tehetsége is csatlakozott a European Talent Cup gárdájához. Soma idén Fermin Aldeguer és Filippo Palazzi társaságában fog szerepelni Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságában.

Somán kívül a Sport&Events Academy másik két pilótája, Rossi Moor és Farkas Kevin is a Bester Capital Dubai színeiben fog versenyezni a CIV Ohvale GP- 0 Olasz Bajnokságban.

José Manuel Ruiz Gómez, alias Josette, a Bester Capital Dubai technikai igazgatója örömmel jelentette be a magyarok csatlakozását: „Nagyon jól sikerült a bemutatkozó prezentáció, láttuk, hogy idén igazán erős csapatunk lesz az ETC-ben, hiszen mindenkiben hatalmas a potenciál. Fontos tudni, hogy én vagyok a felelős a MotoGP-ben szereplő Moto3-as Bester Capital Dubai csapatért is, így a fiatalok szeme előtt folyamatosan ott lebeg a cél, hogyha jól teljesítenek egyenes utat kapnak a Moto3-ba. Ez mindenképpen egy plusz motiváció. A prezentációt követően itt maradtunk még néhány napot tesztelni. Elégedett vagyok, mert látszott Somán a fejlődés a legutóbbi edzőtáborhoz képest, persze van még min dolgozni, de sok benne a potenciál. Rossit és Kevint is volt szerencsém megismerni és látni hogyan motoroznak. Kevinnek kevesebb tapasztalata van, de annál elszántabb, Rossi pedig óriási tehetség ez már most látszik. Remek lesz a jövőben szorosabban is velük együtt dolgozni.”

Stefano Favaro, az Academy alapítója is jelen volt az eseményen: „Nagyon jó volt látni Somát a színpadon ilyen profi, vb-csapathoz méltó körülmények között. Nagyszerű lehetőséget kaptunk Josettétől, amiből az Academy összes versenyzője fog tudni profitálni. A bemutatót követő napokban megkezdődött a motorozás. Soma, Fermin és Filippo az ETC pre moto3-as versenymotorjukkal edzettek, Rossi és Kevin pedig az újonnan megérkezett Ohvale 190 cc gépekkel. Rossi télen már kipróbálta ezt a motort, Kevin számára egyenlőre minden új volt, viszont jó volt látni, hogy a két fiatal mennyire segíti egymást, igazi csapattársakként dolgoztak a pályán. Josette kollegája Suzanna is a segítségünkre volt, aki Jorge Lorenzo apukájának az iskolájában szerezte meg a szakmai tapasztalatát és lelkesen segítette a fiúk munkáját, elégedett volt a teljesítményükkel.”

A CEV Repsol European Talent Cup és a CIV Ohvale bajnokságok egyaránt áprilisban kezdődnek majd, előtte pedig márciusban még egy 3 napos edzőtábor vár Spanyolországban a srácokra!


2019. február 26. 15:38

Címkék: Görbe Soma motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS

Bemutatták Görbe Somát Európa legkeményebb utánpótlás-bajnokságában / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Az ötszörös spanyol világbajnok az austini hétvégén egy biztos győzelemtől esett el a kicsúszásával, pedig...
A holland versenyhétvégén az időjárás is közbeszólt.
Tóth Imre, a Team Toth csapatfőnöke elmesélte a teljes Héctor Barberá-mizériát.
Álex Rins első győzelmét aratta a MotoGP királykategóriájában.

Álex Rins győzelme összerázta a mezőny elejét.
A második helyen záró olasz legenda méltatta spanyol versenytársát az Amerikai Nagydíj után.
Assenben volt a Superbike-világbajnokság eddigi legizgalmasabb, legjobb versenye.
Iszonyatosan szoros versenyt hozott a Superbike-vb második futama Hollandiában.
Thomas Lüthi 2017 után ünnepelhetett ismét győzelmet a MotoGP-ben.
Még egyik pilótának sem sikerült dupláznia a MotoGP Moto3-as kategóriájában.
Valentino Rossi nem tudta győzelemre váltani elsőségét a spanyol riválisa kiesését követően.
Federico Caricasulo győzelmével zárult a Supersport-világbajnokság hollandiai versenyhétvégéje.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS