PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
10 éve üldözi a 40 éves legenda a MotoGP legnagyobb rekordját

A motorsport doktora rekordot állítana be a 2019-es MotoGP szezonban.

Valentino Rossi 2019 február 15-én a negyvenesek táborába lépett, de továbbra is töretlen lelkesedéssel és győzelmi vággyal várja a szezont. 

Rossi vérében benne van a "benzin", hiszen édesapja, Graziano Rossi is motorversenyző volt. A 40 éves olasz kétségtelen, hogy a sportág legmeghatározóbb alakjává vált az elmúlt években. 1996-ban mutatkozhatott be a MotoGP legalacsonyabb kategóriájában a 125 köbecentis motorok között, egy évvel később pedig máris világbajnoki címet ünnepelhetett. 1998-ban már eggyel feljebb a 250-esek között bizonyíthatott, nem is tette ezt rosszul, sokkal inkább "Rossiul" - második lett, ugyanakkor egy évvel később ismét győzedelmeskedett. Ekkora már bizonyossá vált, hogy az ő helye a királykategóriában van. 2000 óta versenyez itt, első évében ismét második lett, 2001-ben viszont hogy-hogy nem újra -már harmadik alkalommal- világbajnok. Innentől kezdve folyamatosan a legmagasabb szinten versenyez, a vetélytársak - rajta kívül Nicky Hayden, Casey Stoner, Jorge Lorenzo és Marc Márquez is világbajnoki címet ünnepelhetett - az évek során változtak, Rossi azonban egy cseppet sem, a MotoGP állandóságát jelenti. Honfitársa Giacomo Agostini 8-szor ért fel a csúcsra a királykategóriában, Rossi ettől egyre van és bár 2009-ben - utolsó világbajnoki címe megszerzésekor - úgy tűnt, hogy ezt a rekordot simán megdönti, az azóta eltelt időszakban azonban egyszer sem sikerült világbajnoknak lennie. 40 évesen, 10 évvel máig utolsó világbajnoki címe után aligha lehetne szebb ünnepe magának és a motorsportnak sem.

A videóra kattintva megtekintheted Rossi legszebb és legemlékezetesebb pillantait.

Az első szabadedzéseken tapasztaltak egyelőre elmaradnak a várt eredményektől, de Rossi és a Yamaha is bizakodó a 10. világbajnoki cím megszerzésében (ami a 8. lenne az olasznak a királykategóriában).

Már nincs egy hónap és elkezdődik a MotoGP 2019-es szezonja, amit kizárólag a Spíler TV-n követhetsz élőben. A versenynaptárat ide kattintva éred el.


2019. február 16. 12:28

Címkék: MotoGP motor motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS