PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti és Görbe Soma elképesztő körülmények között készült
Sebestyén Peti és Görbe Soma elképesztő körülmények között készült

Egy héten keresztül különleges spanyolországi edzőtáborban vettek részt a versenyzők.

A Sports&Events versenyzői, Görbe Soma és Sebestyén Peti csatlakozott a Bester Capital Dubai Junior csapat felkészülési programjához, amely kiemelkedő lehetőség a magyar versenyzők számára. Az edzőtáborban egy 4 órás pitbike endurance versennyel kezdtek, aztán moto4-es és moto3-as motorral gyakoroltak több pályán is, illetve a csapat által kidolgozott technikai edzéseken is részt vettek. A motorozás mellett a csapat nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mentálisan is felkészítsék a pilótákat az idei szezonra. A magyar pilóták Fermin Aldeguerrel teljesítették az elmúlt napokat, aki az idei évben Görbe Soma csapattársa lesz az European Talent Cup-ban.

Görbe Soma, 13 éves tehetség, nagyon élvezte a spanyolországi időtöltést:
„Először is szeretnék köszönetet mondani a Sport&Events Academy-nek, hogy biztosították számomra a lehetőséget, mert még soha nem vettem részt ilyen jellegű edzőtáborban. Az egy hét alatt nagyon sokat láttam, hallottam, tapasztaltam, próbáltam minél több dolgot elsajátítani. Nagyon tetszett, hogy több, számomra ismeretlen pályát és motort is kipróbálhattam, illetve felülhettem a csapat Moto3-as motorjára, amivel majd az ETC-ben fogok versenyezni. Rengeteg dologban kell még fejlődnöm, de úgy érzem, hogy a csapat segít mindenben és sok hasznos dolgot át tud adni, hogy még jobb versenyző lehessek. Az pedig csak a hab volt a tortán, hogy olyan nagy pilótákkal együtt köröztem a pályán, mint Scott Redding, Tito Rabat, vagy személyes nagy kedvencem Jaume Masiá. Már nagyon várom az első versenyt, de addig is még remélem lesz lehetőségem edzőtáborozni a csapattal!

Sebestyén Peti így összegzett:
„Az én elsődleges feladatom az volt, hogy Soma fejlődését nyomon kövessem és elkísérjem erre az egy hetes edzőtáborra, illetve megfigyeljem a spanyolok felkészülési metódusát. Nagyon jól ismerem a csapatot, korábban én is versenyeztem Josete (Jose Manuel Ruiz Gomez – Bester Capital Dubai Junior csapat tulajdonosa és mérnöke) kezei alatt. Természetesen én sem maradtam motor nélkül, felültem amire csak lehetett és teljesítettem a teljes programot. Sok mindent láttam már a pályafutásom alatt, de amilyen szinten most a spanyolok űzik az utánpótlás nevelést az példátlan. Én is több új dolgot láttam, szorgosan próbáltam ezeket megtanulni, hogy aztán Magyarországon hasonló szinten tovább folytathassuk a felkészülést. Ami a legjobban tetszett az edzőtábor során, hogy az alapelv az volt, hogy minél több pályán (nyomvonalon), minél több motort kipróbáljunk, a motorozási stílusunkat pedig adoptáljuk a körülményekhez. Emellett egy komoly mentális és fizikális felkészüléssel kapcsolatos előadáson is részt vettünk, ami több dologra is kitért, hogy még komplexebb versenyzőkké váljunk. Elégedett vagyok Soma teljesítményével, elképesztően sok információ zúdult rá, jól kezelte az akadályokat, de most rajta a sor, hogy következő alkalommal ezeket fel is tudja használni. Számomra pedig tökéletes ráhangolódás volt ez a hét az első Supersport világbajnoki versenyre, ami február 24-én lesz Ausztráliában.”

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója így fogalmazott:
„Számomra is meglepetés volt, hogy mit tapasztaltak a fiúk a Spanyolországban eltöltött egy hét alatt. Elképesztő milyen szinten van jelenleg a spanyol utánpótlás és felkészülés.
Régebben, mikor Talmával dolgoztam a felkészülés biciklizésből, futásból, edzőteremből és motorozásból állt. Azóta minden megváltozott, ez főleg a spanyoloknál és az olaszoknál megfigyelhető, akik élen járnak az utánpótlást illetően, rengeteget fejlődtek és egy újfajta edzésprogramot vittek a motorsportba.
A program magába foglalja a mentális nevelést, a technikai motorozást több fajta motorral és ők nem csak motoroznak körbe a pályán, hanem különböző feladatokat végeznek el, mindig valamilyen céllal. Felismertük azt, hogy a fejlődés szempontjából egy magyar versenyzőnek, aki nemzetközi szinten szeretne eredményt elérni egyáltalán nem elég itthon a klasszikus módszerekkel készülnie.
Szeretnénk úttörők lenni abban, hogy nem csak kijuttatjuk a versenyzőinket a nemzetközi mezőnybe, de minél több lehetőséget biztosítunk nekik a felékészülésre, hogy a spanyolokokkal tudjanak edzeni és az ő edzésprogramukban részt venni, ami hosszú távon komoly eredményeket hozhat majd. Hamarosan Rossi Moor is hazaérkezik Amerikából és tervben van még február végén egy 10 napos edzőtábor a spanyolokkal Valenciában.”

Az alábbi galériára kattintva megnézheted a fényképeket.


2019. február 1. 10:01

Címkék: Moto2 Moto3 MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt superbike


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Sebestyén Peti és Görbe Soma elképesztő körülmények között készült / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Marc Márquez nyerte a Japán Nagydíj időmérőjét, maga mögé utasítva az eddig remeklő, nagy esélyesnek tartott...
Tájfun közelít a Japán Nagydíj helyszíne felé, az ötből hármas fokozatú veszélyre figyelmeztető üzenet kaptak a...
A Yamaha fiatal francia motorversenyzője, Fabio Quartararo zárt az élen a MotoGP Japán Nagydíjának második...
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.


A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A Repsol Honda spanyol motorversenyzője egyre közelebb áll ahhoz, hogy felülmúlja a nagy legenda, Valentino Rossi eredményeit.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.
Jules Cluzel győzelmével zárult a WorldSSP argentin állomása.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS