PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti az egész szezonra aláírt a Hondához
Sebestyén Peti az egész szezonra aláírt a Hondához

A versenyző mellett magyar csapatnak is szurkolhatunk 2019-ben.

Aláírásra került a szerződés, teljes szezonnak vág neki 2019-ben Sebestyén Peti és a CIA Landlord Insurance Honda a Supersport-világbajnokságon.

A tavalyi 5 versenyen már sikeresen szerepelt Peti ezzel a csapattal, megszerezte első világbajnoki pontjait a Supersport kategóriában, emellett pedig a Katari futamon a top10 is összejött neki! Nem volt kérdés, hogy Peti számára teljes szezont menni remek lehetőség lenne, ezért már október végével megkezdődtek a tárgyalások a jövőt illetően.

Valószínűleg Sebestyén Peti az, aki a legjobban örül ennek a megegyezésnek. “Boldog vagyok, hogy visszatérhetek egy teljes szezonra versenyezni a PTR Hondával és folytathatjuk azt a munkát, amit tavaly már elkezdtünk az utolsó 5 versenyen. Nagyon megtetszett az egész csapat felépítése, a profizmus és szervezettség. Úgy gondolom, teljes mértékben egyeznek a céljaink a jövőt illetően. Most, hogy esélyt kaptam, hogy egy teljes Supersport világbajnoki szezont menjek velük, lehetőségünk lesz felépíteni egy stabil évet és egyre jobb eredményeket elérni együttes erővel. Tavaly Simon és a mérnökeim felhívták a figyelmem azokra a területekre, ahol tudok fejlődni és ezen sokat dolgoztam a téli szünet folyamán. Nem volt könnyű idáig eljutnom és nagyon szeretném megköszönni Stefano Favaronak a Sport & Events Academy csapatának, a támogatóimnak és a családomnak és barátoknak, hogy bíznak bennem és lehetővé tették, hogy egy ilyen csapattal versenyezhessek” – nyilatkozta Sebestyén Peti, aki a Spíler TV szakkommentátoraként is hallhatnak-láthatnak a motorsport szerelmesei.

Stefano Favaro is nagyon elégedett, hogy sikerült olyan csapattal szerződni, ahol van fejlődési és előrelépési lehetőség Peti számára: „Nagyon boldog vagyok, hogy a hónapok óta tartó egyezkedések után sikerült megállapodnunk Simon Buckmasterrel és a csapatával. Ennek eredményeképpen tudjuk folytatni azt az együttműködést, amely már tavaly is nagyon pozitívan és meggyőzően kezdődött. Peti könnyen beilleszkedett ebbe a profi struktúrába, nagy előrelépés számára és biztos vagyok benne, hogy idén is, ahogyan eddig is, mindent el fog követni az egyre jobb eredmények eléréséhez. Külön öröm számomra, hogy a Spíler MotorsportHD felelőseként, a terjesztés kibővülésnek köszönhetően még több emberhez fognak eljutni Peti versenyei, úgy gondolom, remek érzés világbajnokságon szereplő magyar versenyzőért izgulni a képernyők előtt!”

Sebestyén Peti 1.jpg

A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster így nyilatkozott: „Örömünkre szolgál, hogy Péter ismételten a csapatunk tagja lesz 2019-ben. Tavaly a szezon közepén csatlakozott hozzánk és folyamatos előrehaladást mutatott. Keményen dolgoztunk a menedzsmentjével, hogy megerősítsük az együttműködésünket és most hivatalosan is bejelenthetjük, hogy egy teljes szezont fog velünk versenyezni. Úgy gondolom, Péter és Jules Danilo remekül fognak együtt dolgozni és fejlődni. Szeretnénk a mezőny elejében versenyképesek lenni, ez az idei célunk. Rengeteget dolgoztunk a motoron és köszönöm szépen Stu, George és Andy óriási munkáját, amit azért tettek, hogy még jobbá tegyék a gépjeinket az új szezonra. Szerintem elég jól állunk. Természetesen sok a nagyon jó pilóta a mezőnyben, hiszen a Supersport az egyik legerősebb kategória. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. De megvan az elhivatottságunk, a motorunk, a csapat és a versenyzőink, hogy szép eredményeket teljesíthessünk. Alig várjuk Philip Islandot, hogy elkezdődjenek az igazi kihívások! “

Sebestyén Peti mellett egy magyar csapatért is izgulhatunk majd a 2019-es szezonban hiszen, a Team Toth is rajthoz áll a Supersport kategóriában, méghozzá egy jól ismert ex MotoGP-pilótával, Hector Barbera személyében. Petitől és Imitől élőben lehet majd kérdezni kedden (január 22.), 19:00-tól a SpílerTV Facebook oldalán a Még egy kör Facebook live idei első adásában. Hamarosan beköszönt a február és megkezdődik a visszaszámlálás az év első Superbike fordulójáig, az Ausztrál Nagydíjig, amelyet kizárólag a Spíler TV-n láthatsz élőben. A versenynaptárat ide kattintva éred el.

Sebestyén Peti 2.jpg


2019. január 18. 14:15

Címkék: motorsport sebestyén péter Spíler TV MotorsportHD projekt supersport worldsbk


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS