PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Lorenzo a spanyol futballgigászokhoz hasonlította a Hondát
Lorenzo a spanyol futballgigászokhoz hasonlította a Hondát

Ő le akarja győzni Márquezt, Márquez pedig őt akarja legyőzni.

Jorge Lorenzo nem akármilyen alakja a MotoGP mezőnyének. A 31 éves spanyol pilóta 11 évet húzott már le a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenyein, 5-szörös világbajnok (3-szor a királykategóriában nyert), 282 versenyen állt rajthoz. A gyötrelmes 2018-as esztendőt a Ducatinál befejező Lorenzo a 2019-es évet máűr a hondánál kezdi meg, a világbajnoki címvédő Marc Márquez csapattáérsaként. A Repsol Honda első számú pilótája már elmondta a véleményét kettejük külön párharcáról, most lássuk, mit gondol Lorenzo a rá váró kihívásokról.

"A Repsol Honda a legeredményesebb csapat, a legtöbb győzelemmel és trófeával. Ha focicsapatokhoz hasonlítanánk, akkor a Barcelona és a Real Madrid jöhetne szóba – világította meg új istállója jelentőségét Jorge Lorenzo, aki a tavalyi és az idei versenygépe közötti különbségről is beszélt a 2018 végi tesztek alapján. – Az előző szezonban teljesen más motoron ültem, nagy volt és magas. Talán egy kicsit túl nagy is volt nekem. A Honda jobban illik hozzám. Kisebb, alacsonyabb motor, amelyre jobban rádőlhetek. Magabiztosabban megyek be a kanyarokba, mert közelebb vagyok a földhöz. Az első benyomás pozitív volt, és sok lehetőségét látok benne."

Lorenzo nem kerülhette meg Márquez személyét sem, hiszen a sportág szerelmesei izgatottan várják, hogy jön ki egymással a két klasszis: "Minden versenyzőnek vannak erősségei és gyengeségei. Megpróbálom tanulmányozni az erősségeit, és szerintem ő is ezt fogja tenni velem. Le akarom őt győzni, ő pedig engem akar legyőzni, ez viszi előre a csapatunkat, ettől lesz még jobb és eredményesebb."

Forrás: motogp.com


2019. január 3. 14:03

Címkék: Moto2 Moto3 MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok


© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS