PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Keserédes öröm? - Új bajnokot avattak

Ezúttal sem maradt el a dráma, csakhogy most nem a versenypályán, hanem a döntőbírák vívták meg az asztalok mögött.

A tegnapi nap óriási versenyt hozott. A szabály szerint az 50. körtől lehet újra megtankolni az autót, hogy elérjen a célig, de a biztonsági autó egy baleset miatt már a 42. körben érkezett, ezt pedig többen kihasználták. A bajnokságban és a versenyben is éllovas Scott McLaughlin is köztük volt, csakhogy az üzemanyag is előbb kifogyott, így nagy nehezen végül elvergődött a célig.

Ekkor úgy tűnt, hogy az eset legnagyobb nyertese a bajnokságban 2. Shane van Gisbergen lehet, hiszen honfitársát megelőzve az első helen kormányozta be az autóját, 2 pontosra csökkentve hátrányát az összetettben. van Gisbergent azonban 25 másodperccel megbüntették, mert az egyik boxkiállásnál az ató tankolásakor úgy tették le a földre az autót, hogy a tankoló berendezés még csatlakoztatva volt. Ezt veszélymegelőzés szempontjából tiltják a szabályok.

Így 2 pont helyett 52-t kellett volna ledolgoznia van Gisbergennek, ami szinte teljességgel lehetetlen volt. Nem is sikerült, így McLaughlin örülhetett - pályafutása során először-, de könnyen lehet, hogy szerinte is édesebb lett volna a siker, ha ez a párharc a pályán dől el. A videóban megnézheted McLaughlin futamgyőzelmét, illetve Baski Dávid szakkomentátor és Czollner Gyula elmagyarázzák, hogy mi állhatott a döntés hátterében.

A 2018-as Supercars bajnokság végeredménye:

vegeredmeny (1).jpg


2018. november 25. 11:32

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt supercars


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS