PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Kétségbeesett küzdelem az első hely megszerzéséért
Kétségbeesett küzdelem az első hely megszerzéséért

A newcastle-i 500-as zárófutam előtt, Shane van Gisbergen és Scott McLaughlin harcol a bajnoki cím megszerzéséért.

Közel 9 hónap elteltével véget ér a 2018-as Supercars bajnokság és vasárnap Adelaide-ben végleg eldől, hogy kinek a fejére kerül a képzeletbeli korona. 

A bajnokság megnyerésére mindössze 2 versenyzőnek van esélye. Scott McLaughlinnak és Shane van Gisbergennek. Mivel rendkívül közel vannak egymáshoz, így az lesz előrébb a végelszámolásánál, aki előbb ér célba a futamon. 

McLaughlinnak 14 pont jelenleg az előnye van Gisbergennel szemben. Nézzük a tényeket. 

Scott McLaughlin

Jelenleg 3656 pontot gyűjtve első a pontversenyben. Átlagosan a 3.8. helyen ér célba a futamokon, ami a legjobb a mezőnyben. Az új-zélandi pilóta 8 versenyt nyert meg, 19-szer volt dobogón és 13-szor indult a pole-pozícióból idén. 343 kört autózott az élen összesen, míg a legnagyobb előnye 161 pont volt az összetett pontversenyben 16 futamot követően (minden mutatóban abszolút első). Ez azóta leolvadt, de a semleges szurkolók egészen biztos, hogy ezt nem bánják.

McLaughlin a 2017-es szezonban mindössze 21 ponttal maradt le az első helyről a sorozat hétszeres győztesével, Jamie Whincuppal szemben. McLaughlin saját bevallása szerint azóta jóval nyugodtabban próbál versenyezni és ezt próbálja maximalizálni akkor is, amikor semmi esély nem mutatkozik a győzelemre.

A MotoGP szerelmesei talán emlékezhetnek rá, hogy 2015-ben Marc Márquez egy elbukott világbajnokság után ugyanígy próbálta fejleszteni magát. Azóta kiderült, sikeresen (3 vb-címet szerzett ez idő alatt). A 25 éves McLauglin egyelőre elmarad a spanyol motoros eredménysorától, de jó pozícióból várhatja a hétvégét. 

Shane van Gisbergen

A tapasztaltabb új-zélandi 3642 pontot gyűjtve a második helyen áll összetettben. Átlagban a 4.5. helyre ér be. Ebben a szezonban 7 futamgyőzelemmel, 17 dobogóval és 5 pole-pozícióval büszkélkedhet. Jóval kevesebb körön keresztül vezetett a futamokban, mint közvetlen riválisa. 5 futam után 71 pontos előnye volt még, McLauglin azonban a kilencediktől a tizenkettedik futamig mindent megnyert, jelezve, hogy igényt tart a bajnoki címre. 

Az idei szezon rendkívül rapszodikus képet mutatott. A nyolcadik, Townsville-i versenyt követően egészen Sandownig (12. versenyhétvége) négy győzelmet és négy második helyet szerzett. 8 futamon tehát mindig az első kettőben volt a 2016-os világbajnok. Ennek is köszönheti többek közt, hogy még mindig reális esélye van a bajnoki címre.

A két gigász küzdelmét kizárólag a Spíler TV-n tekintheted meg élőben. A hétvégi közvetítések részleteit ide kattintva találod meg.

Ráhangolódásként az előző (őrült) futam legfontosabb eseményeit ide kattintva éred el.


2018. november 22. 23:15

Címkék: motor motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt supercar supercars


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS

Kétségbeesett küzdelem az első hely megszerzéséért / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Tájfun közelít a Japán Nagydíj helyszíne felé, az ötből hármas fokozatú veszélyre figyelmeztető üzenet kaptak a...
A Yamaha fiatal francia motorversenyzője, Fabio Quartararo zárt az élen a MotoGP Japán Nagydíjának második...
Japánban folytatódnak a 2019-es MotoGP-világbajnokság küzdelmei.
Hamarosan egyeduralkodó lehet a spanyol motorversenyző.


A gyorsaságimotoros-világbajnokság jelenleg futó szezonjának tizenhatodik versenyhétvégéje következik.
Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött. 
Idén eggyel kevesebb futam is elég volt.
A Repsol Honda spanyol motorversenyzője egyre közelebb áll ahhoz, hogy felülmúlja a nagy legenda, Valentino Rossi eredményeit.
Minden lényegi kérdés eldőlt a 2019-es szezonban. 
Scott McLaughlinból felszínre törtek az érzelmek.
Jules Cluzel győzelmével zárult a WorldSSP argentin állomása.
A 2007-ben világbajnok magyar motorost Szabó Róbert hozta fel követendő példaként a Superbike török üdvöskéje, Toprak Razgatlioglu ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS