PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti nem csupán az eredményre, a stílusra is koncentrál
Sebestyén Peti nem csupán az eredményre, a  stílusra is koncentrál

A magyar motoros egyetlen magyarként versenyez Argentínában a Supersport-világbajnokságon. 

1 hét szünet után ismételten útra keltek a Sport&Events Academy pilótái, hogy versenybe szálljanak a világ különböző pontjain. Sebestyén Peti, a Supersport Világbajnokság egyedüli magyar indulójaként egy másik kontinensen, Dél-Amerikában, Argentína új pályáján áll majd rajthoz. A Circuito San Juan Villicum a 48. pálya, ahol a Superbike-világbajnokság megfordul. Argentína korábban nem rendezett még Superbike fordulót, ráadásul San Juan aszfaltján ez lesz az első alkalom, hogy első osztályú versenysorozat szerepel.

Mindeközben a 13 éves Görbe Soma pedig az egyik legkeményebb utánpótlás bajnokságban, a CEV Repsol European Talent Cup sorozatban próbál majd minél eredményesebb szereplést bemutatni a hétvége folyamán.
Mindkét versenyző sokat tanult a 2 héttel ezelőtti futamokon és céljuk, hogy folyamatosan fejlődve, egyre nagyobb sikereket érjenek el magyar színekben.

„Nagyon kíváncsi vagyok erre a pályára, mindig jó móka felfedezni egy új helyszínt. Magny-Cours-ban élveztem a versenyhétvégét, sokat fejlődtünk és végre megszereztem az első pontjaimat. Most szeretnék majd a motorozási stílusomra koncentrálni, nemcsak az eredményre. Ki kell próbálnunk néhány futómű-beállítást, hogy megtaláljuk a legjobb feelinget a motoron, de úgy érzem jó úton haladunk Korral és Mattiával, szóval jönni fognak az eredmények is. Természetesen már kutakodtam és elemeztem minden elérhető információt az új argentin pályáról. Papíron tetszenek az ívek, úgy érzem fekszik a stílusomhoz és a Honda motornak is kedvező. Az első napon nagyon fontos lesz, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat amilyen gyorsan csak lehet, hogy meglegyen a ritmusom és sikerüljön egy jó kvalifikációt és versenyt mennem!”-mondta a Sport&Events Academy pilótája.

Görbe Soma, mint minden verseny előtt, most is nagyon izgatottan várja az új kihívásokat:
„Ezen a pályán sem motoroztam még soha, ezért remélem gyorsan megszokom majd, de ezzel általában nem szokott gond lenni. A múltkori versenyeken mondhatni, hogy stabilan mentem, most is szeretnék majd kiegyensúlyozottan, esés nélkül menni és egyben folyamatosan gyorsulni. Csak 1 versenyünk lesz, ezért fontos, hogy jó helyre kvalifikáljam magam és a rajt után tudjak menni azzal a bollyal, ami az én tempómat diktálja.”

A Sport&Events Academy alapítója, Stefano Favaro, ezen a hétvégén elkíséri Görbe Somát a spanyol bajnokságra, de fél szemmel folyamatosan az argentin Supersport eredményeket követi majd:
„Nagyon büszke vagyok, hogy ismételten 2 magyar versenyző ilyen erős nemzetközi megmérettetésben vesz részt. Sebestyén Peti nagyon messzire viszi a magyar színeket, Argentínába, egy most debütáló versenypályára. Péter általában gyorsan szokott alkalmazkodni az új pályákhoz, bízom benne, hogy ez most sem lesz másképp. Magny-Cours-ban pontokat szerzett és továbbra is az a célja, hogy minél több pontot bezsebeljen. Egyre jobban összekovácsolódik az új csapatával és nem titkolt célunk minél közelebb kerülni a TOP 10-es határhoz. Soma a legutóbbi 2 versenyen jól teljesített, szeretném, ha ismét magabiztosan ülne majd a motorra és kihozná magából a maximumot. Ez az utolsó előtti versenye, idén a legjobb helyezése 45 versenyző közül a 29. hely volt, ezt szeretnénk még elérni és esetleg felülmúlni, ha lesz rá lehetőségünk, persze ez rengeteg tényezőtől függ. Mivel azonban ez egy tanulóév, elsősorban még mindig a minél több megtett versenyhétvége a prioritás.”

A Supersport-világbajnokság versenyhétvégéjét a Spíler1 TV-n lehet majd nyomon követni vasárnap, az ETC versenysorozat pedig jövő csütörtökön kerül adásba Stefano Favaro és Mezei Dániel kommentálásában.


2018. október 11. 14:16

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt superbike supersport worldsbk


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS

Sebestyén Peti nem csupán az eredményre, a stílusra is koncentrál / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Nézz be a kulisszák mögé.
Nagyszerű versenyt zárt ismét az ötszörös világbajnok spanyol, aki Le Mans-ban rajt-cél győzelmet aratott.
A címvédő új csapattársat kapott a Hondánál a szezon elején.
Hatalmasat bukott a Francia Nagydíj futamán a Castrol Honda Team Asia japán versenyzője, Ai Ogura.

Mathias Lauda közel állt hozzá, hogy Ausztráliában versenyezzen. 
Negyedik állomásához érkezett ralikrossz-világbajnokság. 
Negyedik állomásához érkezett a sorozat. Szabó Krisztián ismét bizonyíthat.
A Honda versenyzője, Jorge Lorenzo úgy érzi, hogy partiban lehet az LCR-ekkel, még ha ez a Le Mans-i eredményeken nem is feltétlenül ...
Miközben a világbajnoki éllovas hektikus szezont fut a Moto2-ben, a spanyolok kisajátították a dobogót Le Mans-ban.
A Moto3 skót versenyzője közel három év után diadalmaskodott ismét.
Marc Márquez beérte Jorge Lorenzót, ami a királykategóriás győzelmeket illeti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS