PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Ahol a világbajnok még sohasem tudott nyerni

A ralikrossz világbajnokság az egyik legrégebbi helyszínre érkezik a hétvégén.

Az előző, Egyesült Államokbeli futamon – videónkra kattintva megnézheted az összefoglalóját – Johann Kristoffersson mgeszerezte a világbajnoki címet, de a németországi versenyen így is bőven lesz látnivaló és érdekesség.

A buxtehudei pályán 1973 óta rendeznek nemzetközi versenyeket, az egyik legrégebben a programban szereplő pályáról van szó. Rövid köröket futnak a pilóták, talán ennek is köszönhető, hogy minden idők legszorosabb ralikrossz-befutójára is itt került sor. A 2014-es versenyen 5 ezredmásodperc volt a különbség az első két helyezett között.

Akkor a norvég Petter Solberg győzött, aki most is ott van a mezőnyben, és egyike anank a négy versenyzőnek, akinek még van miért küzdenie. A Volkswagen sztárjának még két dobogós helyezése van Buxtehudéban, ráadásul nem sokkal maradt le Texasban Kristoffersson mögött. 

Tavaly Mattias Ekström nyert itt, jelenleg a svéd pedig 2 ponttal előzi meg Solberget. Mellettük az Ekströmhöz hasonlóan Audival száguldó Andreas Bakkerud és a Peugeot menője, Sébastien Loeb is beleszólhat a világbajnoki helyezésekbe. Bakkerud és Loeb eddig 11-szer állhatott dobogóra a szezonban, de érdekes, hogy Loeb eddig nem tudott döntőbe kerülni Németországban.

A már világbajnok Kristoffersson pedig azért küzdhet, hogy karrierje során először dobogóra álljon ezen a  helyszínen - ez az egyetlen pálya a jelenlegi programban, amelyen még nem tudott győzni.

Ralikrossz-világbajnokság, az állás:

1. Johan Kristoffersson (svéd, Volkswagen Polo) 281 pont - már világbajnok
2. Mattias Ekström (svéd, Audi S1) 204 
3. Petter Solberg (norvég, Volkswagen Polo) 202
4. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 200
5. Sébastien Loeb (francia, Peugeot 208) 195

A németországi versenyt kizárólag a Spíler1 Tv-n nézheted élőben.


2018. október 10. 10:33

Címkék: motorsport ralikrossz Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS