PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Sebestyén Peti és csapatfőnöke is pozitív Misano után
Sebestyén Peti és csapatfőnöke is pozitív Misano után

Misanóban debütált Sebestyén Peti a CIA Landlord Honda csapatánál, és azonnal megmutatta, rengeteg benne a potenciál az új motorral. A Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában a 16. helyen haladt át a célvonalon, így kis híján sikerült pontot szereznie a világbajnokságban. Később a pálya határainak elhagyása miatt büntetést kapott és elvettek tőle egy pozíciót, így hivatalosan a 17.helyen zárta az olasz versenyhétvégét.

"Elégedett és boldog vagyok az elmúlt napok miatt, természetesen kicsit többet vártam a versenytől – foglalta össze visszatérését a Spíler1 TV szakkommentátoraként is tevékenykedő Sebestyén Peti. – Sajnos az első pár kört túlságosan visszafogottan kezdtem, mert szerettem volna teljes versenyt menni, tapasztalatot gyűjteni és nem belemenni egy rosszul végződő csatába. Ennek következtében sokat vesztettem és csak az utolsó körökben értem oda, ahol már az előzetesen kitűzött helyekért tudtam volna harcolni, aztán a büntetésem miatt ez meghiúsult. Nyilván szeretném megtörni a jeget, pontot – pontokat – szerezni és úgy érzem, ezzel a motorral nem elérhetetlen a top tízes eredmény sem, amiért keményen fogok hajtani. Az új csapat fantasztikus, az első pillanattól kezdve nagyon jó volt velük együtt dolgozni,és rengeteg építő tanácsot kaptam, ami segített abban hogy minden kimenetelben gyorsuljak. A legfontosabb, hogy remekül érzem magam a motoron, élvezet volt vele menni egész hétvégén."

Sebestyén Misano 3.jpg

Simon Buckmasternek is tetszett Peti bemutatkozása, így összegezte a hétvégét:

„Azt kell, hogy mondjam Sebestyén Péter hétvégi szereplése nagyon pozitív kezdés volt – mondta a magyar motorosról a CIA Landlord csapatfőnöke. – Nyilvánvalóan nem akart elesni az első versenyén, egy kicsit óvatos volt a kezdőkörökben, de aztán nagyon keményen harcolt. Néhányszor elhagyta a pályát, ezért büntetést kapott, de így utólag nem nagy különbség, hogy tizenhatodik vagy tizenhetedik lett. Abból a szempontból viszont rossz, hogy így nem tudott pontszerző helyért előzni az utolsó körben. A szabály az szabály, de hat másodperccel volt a mögötte haladó versenyző, ezért számomra túlzott büntetés, hogy egy pozíciót elvettek tőle. A szabályoknak is következetesebbeknek kellene lennie, de nem azok. Péter megmutatta , hogy van benne potenciál, és biztos vagyok benne, hogy a következő versenyeken jobbnál jobb pontszerző helyekért küzdhet majd. Kyle és ő most együtt tesztelhetnek és versenyezhetnek az új elektronikával, szóval egy erős szezonzárást várunk a CIA Landlord Honda csapatával. Köszönöm Kor és Matia munkáját, akik kiválóan tudtak együtt dolgozni Péterrel, így megmutattuk, mennyire erős a csapategység nálunk. Magabiztos hangulatban megyünk a nyári szünetre és nagyon optimistán tekintünk az év további részére.”

Sebestyén Misano.jpg
Most kisebb szünet következik a bajnokságban, amit Peti fizikai és mentális felkészüléssel fog tölteni, hogy a lehető legjobb formájában térjen majd vissza. Augusztus végén tesztelni mennek az új csapatával Portimaóba, ezt követően szeptember elején pedig szintén Portugáliában, ugyanazon a pályán folytatódik a világbajnokság.


2018. július 9. 8:31

Címkék: motorsport sebestyén péter Spíler TV MotorsportHD projekt supersport worldsbk


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS