PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Sebestyén Péter visszatér a Supersport-világbajnokságba
Sebestyén Péter visszatér a Supersport-világbajnokságba

 A balszerencsés szezonkezdés után, úgy tűnik jóra fordulnak a dolgok Sebestyén Peti karrierjében. A Sport&Events Management pilótája három versenyen volt túl a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájának európai futamai közül, amikor az SSP Hungary csapata szakmai okok miatt nem tudott tovább működni. Ezután úgy tűnt, Peti számára versenyzőként véget ért a szezon. Most azonban kiderült, a Spíler1 TV szakkommentátora Misanóban visszatér a Supersport-világbajnokságba.

Szezon közben nagyon nehéz másik csapatot találni megfelelő körülményekkel, így Stefano Favaro, Peti menedzsere inkább a 2019-es ajánlatokra és a stratégia felépítésére fókuszált, hogy jövőre Peti teljes szezont tudjon menni. A következő évre az egyik lehetőség a CIA Lanlord Insurance Honda csapattól érkezett. Jelenleg egy nagyobb fejlesztésen dolgoznak, hogy jövőre még versenyképesebbek legyenek az élen taroló Yamahák ellen. A 2018-as évre már megvolt a csapatuk, azonban a sors közbeszólt és Brno után Andrew Irwin eltávozott a csapattól, hogy az angol superbike-bajnokságban versenyezzen tovább.

Simon Buckmaster, a CIA Honda csapatfőnöke, akinek a nevéhez többek között Sam Lowes, Lawerty és Cutchlow felfedezése is fűződik, azonnal felkereste Stefano Favarót, hogy amennyiben van lehetőség rá, szeretnék Sebestyén Petivel befejezni a világbajnokság hátralévő 5 fordulóját, hiszen ez az év nagyszerű tapasztalat lenne egy igazán sikeres 2019-es év megalapozásaként. A feltételek kedvezőek voltak, ezért a menedzsment úgy döntött, ezt a lehetőséget mindenképpen meg kell ragadni.

"Az év eleje nagyon rosszul indult , de azt hiszem,  Péter számára most nyílt egy újabb lehetőség, hogy megmutathassa, mire képes. A CIA Landlord Honda egy kiemelt csapat a Supersport-világbajnokságban és nagyon profi emberek állnak mögötte. Peti - hála a jó Istennek - nem hagyta abba az edzést, így nem látom akadályát, hogy gyorsan alkalmazkodni tudjon az új motorhoz. Örülök annak is, hogy az utolsó öt vb-versenyen fog részt venni, Argentínát és Katart is beleértve. Így újra lesz magyar résztvevő egy ilyen magas színvonalú versenysorozatban"–mondta Stefano Favaro, Peti menedzsere.

„Nem szeretnék az év elején kialakult helyzetről beszélni, már csak a jövőre fókuszálok. Az biztos, hogy az elmúlt pár hónap talán karrierem egyik legnehezebb időszaka volt, de mint mindig, ez csak jobban motivált. Persze, voltak napok, mikor már kicsit elhagytam magam legbelül, de ez a hír teljesen feldobott, és azóta is kőkeményen folytatom a felkészülésemet, hogy a legjobb formámat mutassam meg az újdonsült csapatomnak. Mindig nagyon izgalmas egy ilyen új kalandba belevágni, főleg így szezon közben, de úgy gondolom, tudom hozni azt, amit elvárnak tőlem ebben az alakulatban. Ez pedig nem más, hogy az első körtől folyamatosan gyorsuljak, és fejlődő tendenciát mutassak, illetve kivegyem a részem az elektronikai fejlesztésekből, amik már az idei utolsó négy futamra felkerülhetnek a motorra. Nem versenyeztem még angol csapattal, teljesen más a morál, mint amit eddig tapasztaltam. Szerintem jól be fogok tudni illeszkedni és egy szuper csapattársam lesz Kyle Smith személyében. Alig várom a misanói futamot!” – nyilatkozta Sebestyén Peti.

A magyar motoros július 7-én Misanóban fog rajthoz állni újra. Ezt követi majd egy augusztusi 3 napos teszt, ahol az új fejlesztéseket próbálhatják a motoron. Az utolsó 4 versenynek már ezzel a fejlesztéssel vág majd neki Peti és a csapat, nem csupán Európában, de a tengerentúli futamokon is.

A World SBK Supersport-világbajnokság versenyeit a Spíler1 TV-n láthatod élőben. 


2018. június 27. 11:03

Címkék: motorsport sebestyén péter Spíler TV MotorsportHD projekt superbike supersport worldsbk


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS