PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A legendás futballista családja párbajozik ma a Fuss család, fuss!-ban
A legendás futballista családja párbajozik ma a Fuss család, fuss!-ban

A Loki egykori kiváló balhátvédje, Lipők Lajos maximálisan elégedett családja teljesítményével és küzdőszellemével, azonban hozzáteszi: jó lenne, ha nem veszekednének ennyit. A 73 éves szakemberrel készítettünk interjút a TV2 legújabb műsorának, a Fuss család, fuss! című sportrealitynek kapcsán. 

Lipők Lajost aligha kell bemutatni bármely sportkedvelőnek, a DVSC élő legendája nemcsak a hajdúsági városban ismert. A korábbi balhátvéd poszton játszó profi futballista tíz esztendőn át, 1969 és 1979 között viselte a cívisvárosi dresszt, és hét éven keresztül a Loki csapatkapitánya is volt, később pedig edzője. 

– Továbbra is a futball határozza meg leginkább a Lipők-családot?

– Abszolút! Igaz, a legkisebb fiú, Larion uszonyos úszó, de a család többi tagja egyaránt a futball képviselője, szerelmese. A menyem, Ada – amellett, hogy NB II-ben és NB I-ben is védett – játszott többek között a kezem alatt is. A fiam, Csaba pedig rengeteg csapatban megfordult. Érdekesség, hogy ebben talán ő a rekorder az országban, hiszen tizenhét egyesületben futballozott. De az idősebbik unokám, Lambert szintén rúgja a bőrt.

dsc_0031_custom_.jpgForrás: dvsc.hu

Úgy teljesít a család, ahogyan azt várta, esetleg megbeszélték előre? Elégedett velük?

– Teljes mértékben elégedett vagyok. De hát, mindenki tudja, hogy az egész család nagy küzdő, ezt most a TV-ben is bizonyítják. Az pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy ebben a kemény mezőnyben megállják a helyüket, főleg a két unokám. Egyik csapatban sincs még két ilyen fiatal gyerek, és azt is tegyük hozzá: egyik családnál sincs ennél szorosabb kötelék a tagok között – két szülő, két gyerek.

– Ha meg kéne fogalmazni egy-egy dolgot, hogy mi az, amiben verhetetlen a Lipők család és mi az, amiben fejlődnie kell, ha versenyben szeretnének maradni, akkor mit mondana?

– A legnagyobb erősségük szerintem egyértelműen a sportmúlt, és az abból származó óriási küzdőszellem. Ami azonban aggaszt, az a folytonos veszekedés, vitatkozás. Nem szabadna ennyire egymásnak ugraniuk, mert ez a verseny rovására mehet. 

– Az edzőjük, Katus Attila azonban meglepően jól kezeli ezeket a szituációkat...

– Így igaz! Attila szerintem a legmegfelelőbb ember Csabáéknak, nem is kaphattak volna jobb trénert. Nagyon sokat tesz hozzá a játékukhoz, hogy meglegyen a várt siker.

– A barátok, ismerősök hogyan reagáltak? Mindenki szurkol ma este a Lipők-családnak a párbajon?

– A „gyerekeknek" csak annyi a dolguk, hogy fogat összeszorítva küzdjenek, a többit pedig elintézzük mi. Nagy szurkolótábor alakult már ki itt Debrecenben. 

– Összeszoktak gyűlni valahol, és együtt nézik az adást? Vagy hogyan kell ezt elképzelni?

– Én általában a párommal nézem együtt a műsort, de a környékbeli kocsmában ez napi rituálé. Rengeteg helyen összefutok ismerősökkel, úgyhogy nemcsak telefonon kapjuk a buzdítást és a kedves szavakat. De van, hogy az utcán is rámkiabálnak: hajrá Lipőkék!

A TV2 legújabb, Palik László műsorvezetésével képernyőre kerülő nagyszabású sport-realityjében négyfős családok küzdenek a legsportosabb magyar család címért, és a vele járó 10 millió forintos fődíjért. A versenyzők komoly segítséget kapnak majd, hiszen egy-egy edző segíti a családokat. A Fuss család, fuss! edzői: Tápai Szabina, egykori, nemzetközi hírű kézilabdázó; Huszti Kata, az Exatlon Hungary győztese, rögbi edző; Katus Attila, hatszoros világ- és kétszeres Európa sport-aerobic bajnok és Bodó Imi, ötszörös magyar bajnok testépítő.

Műsorvezető: Palik László


2019. október 11. 13:44

Címkék: fuss-csalad_fuss lipőkék


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS