PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Kilencven éve született Puskás Öcsi – Íme, a legelső interjúja!
Kilencven éve született Puskás Öcsi – Íme, a legelső interjúja!

Kilencven éve született Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya, a Honvéd és a Real Madrid egykori sztárja. A Száguldó Őrnagy a mai napig a világ legismertebb magyar labdarúgójának számít, a sikereit pedig még felsorolni is nehéz. Éppen ezért mi egy különleges interjúval emlékezünk Öcsi bácsira, aki 1943 decemberében, 16 évesen nyilatkozott karrierje során először. A Képes Sport újságírójának szülei társaságában válaszolt az akkor még ifjú csillag... 

˝Nem tesznek elbizakodottá a kezdeti sikerek˝ – mondja a legújabb futballcsillag, a 16 éves Puskás ˝Öcsi˝

Puskás Öcsi szőke, nyurga ˝srác˝. 16 éves. A Hofherr és Schrantz gyár esztergályos inasa, a Kispest legfrissebb felfedezettje. Amikor három héttel ezelőtt a Kispest vezetőségének nagy gondja volt a csatársor összeállításával, mert a legjobbak nem állhattak csatasorba, akkor került a csapatba a még ifjúsági sorban lévő Puskás gyerek. Így mondja el sportkarrierjének történetét.

Mindenem a futball. Már hároméves koromban a KAC pályán kergettem a ˝bőrlasztit˝. Előbb a kölyökcsapat, majd az ifjúsági csapat tagja lettem, ahol édesapám volt akkoriban az edző és az ő keze alatt ismertem meg a futball minden csinját-binját. Három héttel ezelőtt legjobb csatáraink sérülése miatt kerültem be a nagyok közé.

-Milyen érzés volt a nagyok közt játszani az első csapatban? – kérdezzük.

Kicsit bizony izgultam, amikor én is Egresiékkel együtt küzdöttem a csatársorban, méghozzá a NAC ellen, de mikor láttam, hogy kezd menni a dolog, visszatért az önbizalmam. Azóta már játszottam a profikkal a kolozsváriak ellen is és sikerült egy gólt is lőnöm. Remélem, továbbra is jól szerepelek és a vezetőség is elégedett velem.

– Nem olyan biztos az – szól közbe Puskás papa. Különösen arra figyelmeztettem a kölyköt, hogy ne bízza el magát és ne legyen beképzelt az interjútól.

– Mit szól a fia sikeréhez? – Kérdezzük Puskás papát.

Sok baj volt eleinte a fiammal. Különösen a kapuralövések terén akadtak hibák. De aztán belejött Öcsi és jól esett látni a fejlődését. Sajnos a nagyok között még nem láttam a fiamat játszani, mert én a Wekerletelepi SC mestere vagyok és csapatom mérkőzésein kell jelen lennem. Régi futballcsaládból származunk. Édesapám is játszott már – folytatta Puskás papa – én Purczeld néven kergettem a labdát a MÁVAG-ban, a Vasasban és Kispesten. 36 éves koromban hagytam abba a játékot és azóta edzősködöm.

-Mit szól Puskás mama a gyerek karrierjéhez? – kérdezzük a gyerek édesanyját.

Eleinte gyakran elvertem a kölyköt, mert sok cipőt rúgott szét. Aztán már kénytelen voltam beleegyezni, mert a férjem helyeselte a dolgot.

Nem bizakodom el a kezdeti sikerektől és remélem, hogy állandó tagja lehetek majd a nagycsapatnak.

(Képes Sport 1943. december 21., 6. oldal)


2017. április 1. 7:00

Címkék: puskás ferenc spíler tv


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS