PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Bajnokcsapat: a csúcsok csúcsára juthat a City!
Bajnokcsapat: a csúcsok csúcsára juthat a City!

Hétvégi győzelmének, és a városi rivális botlásának köszönhetően matematikailag is biztossá vált a Manchester City bajnoki címe. Kompany szurkolókkal ünnepelt, Mourinho gratulált, a bajnokcsapat pedig további rekordok beállítására készül.

˝Ugyanolyan érzés, mint első alkalommal – leírhatatlan! Ez fantasztikus. Mindenkire büszke vagyok, aki részese a sikernek. Amiben mégis más ez a bajnoki cím az az, hogy ezúttal egész évben kiegyensúlyozottak voltunk, és képesek voltunk úgy teljesíteni, ahogy elvártuk magunktól˝– nyilatkozta Vincent Kompany, aki előbb családi körben otthon, majd a szurkolókkal egy pubban ünnepelt.

mci_imadkozik (2).png
Miért a City lett a bajnok?
Fejtsd ki véleményed a képre kattintva!

Guardioláék beállították a Manchester United (1907-08 és 2000-01) valamint az Everton (1984-85) csúcsteljesítményét azzal, hogy öt meccsel a vége előtt már biztosan bajnoknak mondhatják magukat. Rekordokból viszont sosem elég, a City még jónéhányat megdönthet a hátrelévő hetekben, íme néhány példa:

  • Ők szerezhetik a liga történetében a legtöbb pontot a bajnokság végén, ehhez még 9-re lesz szükségük. Az eddigi rekorder Chelsea 95 egységgel zárt 2005-ben, ami 2,5 pontos átlagot jelent meccsenként. A City jelenleg 87-et gyűjtött.
  • A City nyerheti a legnagyobb különbséggel a Premier League-t, ha a jelenlegi 16-ról 19-re hízik az előnyük a második helyezett előtt. Az eddigi rekorder a Manchester United volt, amely 18-cal nyert az Arsenal előtt a 1999/2000-es szezonban.
  • Az első két pont teljesülésével a manchesteriek valószínűleg a legtöbb győzelem kategóriában is csúcstartókká válnak, hisz még 3 sikerrel átadhatják a múltnak Antonio Contéék tavalyi rekordját (30 győzelem).
  • Guardioláék a gólcsúcsot is megdönthetik! Carlo Ancelotti Chelsea-je 103 találatot szerzett, azaz meccsenként 2,7-szer volt eredményes. A Manchester City jelenleg 2,8-as átlagnál jár, még 11 találatra van szükségük a rekordhoz.
  • Nagy az esély arra, hogy a támadógépezetüknek köszönhetően a gólkülönbség terén is tarolnak majd. Az eddigi rekord (+71) a Chelsea nevéhez fűződik, a City most +68-nál jár.

Mourinho: Nincs dráma! 

A WBA elleni kudarcot követően José Mourinhót megkérdezték, gratulált-e már a városi riválisnak. ˝Én voltam az első, aki gratulált nekik˝ – vágta rá a portugál. ˝Már azelőtt, hogy matematikailag is biztossá vált a bajnoki címük. Az ősz hajam mutatja, hogy hosszú ideje vagyok a topfutballban – láttam, hogy ők zárnak majd az élen. A City volt a legjobb a mezőnyben, ha pedig a legjobb nyeri a bajnoki címet, akkor nincs dráma.˝

Mourinho mellett, a hivatalos közösségimédia-felületeken a legtöbb klub is gratulált már a Citynek. A legfrappánsabban a West Bromnál fogalmaztak (a sikerük kellett ahhoz, hogy Guardioláék már most bajnokok legyenek), egyszerűen csak ennyit írtak: ˝Szívesen!˝

Ne feledjétek! Ezúttal nem kell hétvégéig várni a következő Premier League-meccsig. A bajnokságban most hétfőtől csütörtökig esténként is rendeznek meccseket! 


2018. április 16. 11:45

Címkék: manchester city Premier League


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS