PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Indul a Playoff! Ezt várja Szuper Levi, Szélig Viktor és Kovács Csaba!
Indul a Playoff! Ezt várja Szuper Levi, Szélig Viktor és Kovács Csaba!

Április 12-én kezdetét veszi az NHL-rájátszása, azaz indul a szezon legizgalmasabb része. A nézők továbbra is a Spíler1 TV-n követhetik a küzdelmeket, melyeket a megszokott kommentátor- és szakértő gárda tesz még élvezetesebbé. Ezúttal Szuper Leventének, Szélig Viktornak és Kovács Csabának tettünk fel 3 kérdést az előttünk alló hetekkel kapcsolatban.

Összességében mit vársz az NHL Playoff-tól?

Szuper Levente: Abszolút kiszámíthatatlanságot várok. Eddig is minden a feje tetejére állt a szezonban, mely előtt az Oilers volt a 2. legesélyesebb a szakemberek, valamint a fogadóirodák szerint. A tavaly utolsó Avalanche idén playoffos – nem is akárhogy –, a Vegas simán ott van a rájátszásban, és akkor a Devils-ről meg a többiekről nem is beszéltünk…


Start: április 12-én. Jöhetnek az éjszakázások!

Szélig Viktor: Mindenképpen érdekes látni, hogy a tavalyi szezonban keleten és nyugaton is tök utolsó csapat, a New Jersey és a Colorado is bejut a playoffba, ellenben az előző évadban remek alapszakaszt futó Chicago és Edmonton még a kanyarban sincsenek. Ettől szép és nehezen kiszámítható az NHL. A playofftól, mint mindig, hangos stadionokat, pörgő törölközőket, Anaheimben a meccs elején félházat, goromba szakállakat (Ákosnak is) és új bajnokot várok.

Kovács Csaba: Nagyon érdekes playoff következik, remélem a szokásos fizikális hokit fogjuk látni (nem tudhatjuk, hogy az idei alapszakaszban tapasztalt szigorú bíráskodás dominál-e majd a rájátszásban). Kíváncsi vagyok rá, hogy a Pittsburgh mire lesz képes. A modern érában mióta fizetési sapka van még egy csapat sem tudott triplázni. Ami még különleges lehet, hogy kanadai gárda 1993 óta nem nyert Stanley-kupát. Idén talán a Winnipeg vagy a Toronto hozhatná lázba juharleveleseket. De az is lehetséges, hogy egy nem tradicionális piacon található csapat fut be győztesnek- gondolok itt a Vegasra, a Colombusra vagy a Nashville-re.

Melyik lesz a rájátszás meglepetéscsapata?

Szuper Levente: Megint egy olyat mondanék, amelyik le volt írva, de mégis odaért: DEVILS! A meglepetések mellett az esélyesekről: a Nashville a tavalyi döntőhöz képest idén még erősebb és mélyebb lett, mindezt bizonyították az alapszakaszban. Vajon rá tudnak tenni még egy lapáttal? A Bruinsnál az "egysoros" csapatból hirtelen 3 jó sor lett, ráadásul Bergeronékat nem hajtották csapágyasra – ez sokat hozhat. Valamint az is, hogy Rasknak sem kellett 65 meccset védenie, mert volt mellette egy nagyon stabil Khudobin. Ezeknek a játékosoknak nagyon sokat fog számítani, hogy sokkal pihentebbek és frissebbek lesznek, mint az elmúlt pár évben.

Szélig Viktor: A Vegas csodát már orrvérzésig toltuk, most hagyjuk. Örömmel konstatáltam, hogy a tavalyi rájátszás legsárgább csapata beigazolta a várakozásainkat. A Nashville a WC2 hely után a pole pozícióból várhatja a véleményem szerint számukra hosszúnak ígérkező post season-t. Ha már a sárgánál tartunk: kellemesen meglepett a Boston sérültektől és újoncoktól ˝terhelt˝ csapatának remek helytállása. A titkos favoritom a Winnipeg nagyon stabil gárda benyomását keltette, jó teszt lesz ez Laine-nek, hogy igazi tétmeccsen is pontos-e a keze.

Kovács Csaba: Nálam keleten a Toronto lehet meglepetéscsapat, mert Babcock nagy stratéga, esetleg a Colombus, ha Panarin parádézni fog. Nyugaton a Vegas lepheti meg ismét a ligát és a szurkolókat... A kiváló alapszakasz ellenére is a meglepetés kategóriába tartozna egy hosszú play-off menetelés tőlük!

Április 12-én hajnalban jön az első meccs a Spíler1 TV-n. A további programért nézd meg a fenti videót!

Mely játékosra/játékosokra figyeljünk hatványozottan? 

Szuper Levente: Most a fiatal sztárok egytől egyig megkapják a nagy lehetőséget. Nylander, Matthews, Laine. De nagyon kell figyelni a Devilsből Kinkaidre is, ő érdekes lehet még nagyon!

Kovács Csaba: Kíváncsian várom, hogy Ovecskin a sok sikertelen play-off után végre tud-e olyan maradandót alkotni, mint sokszor az alapszakaszban. Érdemes lesz figyelni Kucserovra is, aki mögött egy olyan csapat van, amelynél a vezetőség mindent megtett, hogy nagydöntőt játszhasson. Vajon a nagyobb nyomás alatt is olyan eredményes lesz, mint az alapszakaszban? Még Marc Andre Fleury teljesítményére lehet érdemes figyelni. Komoly play-off rutinnal rendelkezik, és képes szériákat eldönteni. És végül nem felejthetjük el a pittsburghi triót! (Crosby, Malkin, Kessel) Kérdés, hogy mit tudnak játszani olyan hosszú szezonok után, mint az elmúlt kettő.

Szélig Viktor: Több kérdés is felvetődik bennem… Például, hogy Ovi képes lesz-e végre egy hosszabb playoff menetelésre? Vajon Stamkos egészséges lesz és csillog majd a támadószekcióban? Mire megy Murray rutinos váltótárs nélkül a Pittsburgh-ben? Rájuk érdemes lesz figyelni.

Hetthéssy Zoltán és Léderer Ákos a Mokkában már beszélt a hamarosan keződődő rájátszásról. Nemsokára bővebben is kifejtik véleményüket a spilertv.hu-n.

Ti mit vártok a playofftól? Írjátok le nekünk a Facebookon!


2018. április 10. 15:53

Címkék:


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS