PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
WSBK: Melandri dupla győzelemmel indított a szezonnyitón
WSBK: Melandri dupla győzelemmel indított a szezonnyitón

A 35 éves olasz versenyző fantasztikusan motorozott a nyitóhétvégén Ausztráliában. Ennek köszönhetően szombaton és vasárnap is a dobogó legtetején ünnepelhetett.

A Phillip Islanden rendezett fordulón a Ducatival versenyző Melandri maga mögé tudta utasítani a Kawasakisokat, ezzel először győzött a Superbike-osok között ezen a helyszínen. A első verseny elején, Melandri a Kawasakival versenyző Tom Sykes-szal, illetve Jonathan Reaval küzdött. Lassan leszakították magukról a mezőny többi tagját, így csak egymással kellett foglalkozniuk. Melandri három körrel a vége előtt tudott ellenfelei elé kerülni, s több mint egy másodperces előnyt kimotorozva könnyedén nyerte a


Kattints az első futam végeredményéért!

futamot Tom Sykes valamint csapattársa Chaz Davies előtt. Az elmúlt három esztendő bajnoka, Jonathan Rea, a végére teljesen elkoptatta Kawasakijának hátsó abroncsát, így egészen az ötödik helyig csúszott vissza.

A vasárnap rendezett második futamon elképesztő versenyzést produkáltak a motorosok. Az utolsó centiméterekig küzdöttek egymással a mezőny nagy alakjai. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a szervezők kötelezték a csapatokat arra, hogy motort cseréljenek a tizedik és a tizenkettedik kör között, szombaton ugyanis sokan panaszkodtak a hátsó abroncsok gyors elkopására.

A drámai hangulatot fokozta maga a verseny is, hisz többen – például a később eleső Eugene Laverty és


Kattints a második futam végeredményéért!

Chaz Davies is – álltak a mezőny elején. A kötelező motorcserék után a Ducatis Xavi Fores került az élre, ám az utolsó körökben Rea és Melandri is elé került, így ő visszacsúszott a harmadik helyre. Rea az végső méterekig vezetett, ám Melandri az utolsó kanyarból jobban tudott kigyorsítani, így Rea szélárnyékát kihasználva a célvonal előtt pár centivel ugyan, de megelőzte az észak-ír motorost.

A futam végén Fores lett a harmadik, míg Sykes csak a negyedik, Alex Lowes pedig az ötödik. A bajnokságot így tizenhét ponttal vezeti Melandri, Tom Sykes előtt.

3.png

A következő versenyt március 24-25. között tartják Thaiföldön, a burirami versenypályán.

A cikk szerzője: Baski Dávid


2018. február 26. 15:00

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt superbike


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS