PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Stoner: Sepangban nincs értelme tesztelni
Stoner: Sepangban nincs értelme tesztelni

A kétszeres MotoGP-bajnok Casey Stoner kritizálta a maláj pályát. Az első hivatalos teszthétvége előtt ő próbálhatta ki itt először a 2018-ra fejlesztett Ducatit, azonban semmi értelmét nem látta a szezon előtti tesztnek.

Jelenleg a Ducati egyik tesztmotorosa a 32 éves ausztrál, aki több más csapat versenyzőjével együtt vett részt a háromnapos privát eseményen. A Ducati nem egy, hanem két motorossal képviseltette magát, hisz Michele Pirro, a csapat másik tesztmotorosa is kivette a részét a munkálatokból. Hivatalosan Stoner kezdte volna meg a tesztet, majd neki kellett volna az utolsó napon is motorra pattannia. Az időjárási viszonyok azonban teljesen felkavarták az előre megtervezett programot, így végül az ausztrál az első illetve a második napon ült a motorra. Így Pirro zárta a privát tesztet.

A malajziai versenypályát 2016-ban teljesen újraaszfaltozták, ennek következtében több ideig tart a felszáradása. Az üzemeltetők megpróbálták ezt orvosolni tavaly júliusban, kevés sikerrel.

- „A teszten arra a következtetésre jutottunk, hogy ezek a pályakörülmények óriási galibát okoznak” – mondta Stoner az Autosport.com-nak adott interjújában. – „Túl sok időbe telik, mire a pálya felszárad. Ami munkát itt végezni tudtunk, az körülbelül egyenlő a nullával. Korábban azért jöttünk ide tesztelni, mert az eső intenzitása ugyanilyen volt, ellenben akkor 20 perc alatt képes volt felszáradni. Ilyen körülmények között jelenleg azonban nincs értelme itt tesztelni.”

Az új Ducati GP18-cal kapcsolatban már kedélyesebb hangon nyilatkozott. A gyár összes motorosa közül ő próbálhatta ki először, és semmilyen negatívumot nem tapasztalt. Sőt, úgy fogalmazott, hogy az olasz gyárnak sikerült a motor gyengébb pontjain csökkenteni a különbséget a többi gyártóéhoz képest. Ezek közül is kiemelte a kanyarok közepén lévő magasabb sebességet, és motorblokk hatékonyabb működését.

- „Sikerült előrelépést tennünk a motor vázán, illetve a blokkban is. Úgy tűnik, hogy minden jól alakul, egyetlen negatív dolgot sem találtunk eddig.” – tette hozzá Stoner. – „Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz kielégíteni egy MotoGP-versenyző igényeit, de szerintem jó irányba haladunk. Mostantól arra kell koncentrálnunk, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsünk a motorral, és ez által még előrébb léphessünk.”
A Ducati akárcsak tavaly, idén is a Jorge Lorenzo és Andrea Dovizioso párossal vág neki a szezonnak. A 2018-as motort az első hivatalos teszthétvégén vehették először kezelésbe. Tavaly novemberben a valenciai és jerezi teszteken még a picit módosított 2017-es motorral köröztek.

A kép forrása: a Ducati hivatalos oldala


2018. február 21. 12:52

Címkék: MotoGP motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS