PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Rossi: Dovizioso a példa arra, hogy a fiatal MotoGP versenyzőket nem szabad siettetni
Rossi: Dovizioso a példa arra, hogy a fiatal MotoGP versenyzőket nem szabad siettetni

A MotoGP ˝veteránjának˝ számító Andrea Dovizioso 2017-es teljesítménye jól mutatja, hogy a fiatal motorosoknak több időt kellene hagyni arra, hogy kibontakozhassanak, állítja Valentino Rossi.

Dovizioso 2008-ban mutatkozott be a MotoGP-ben. Két szezont kivéve minden egyes évében gyári alakultnál versenyezhetett. Az idei volt viszont az első év, amikor komolyan tudott küzdeni a bajnoki címért. 2017-ig összesen két győzelme volt, ebben az évben viszont hatot zsebelt be. Ráadásul ő maradt az egyetlen, aki az utolsó versenyig küzdeni tudott a világbajnokságért Marc Marquezzel.

A MotoGP élő legendája, Valentino Rossi ezzel kapcsolatban így fogalmazott: ˝Számomra Dovizioso története az egyik legjobb, mert nagyon rögös úton érte el, amit elért, főleg a MotoGP-ben. Mindenkinek tanulnia kéne tőle. Sose adta fel, sose hagyta el a hite, mindig hitt magában. Összesen két versenyt nyert kilenc év alatt, és hatot egy év alatt. Ahhoz, hogy valaki erre képes legyen, nagyon kiegyensúlyozottnak és erősnek kell lennie. Persze kapkodsz, hogy minél hamarabb a csúcsra érj, de mindenkinek időre van szüksége. Ez nem csak a MotoGP-ben van így, nem csak ebben a kategóriában. Ez mindegyik sportban így van. Mindenki azonnal jó eredményeket akar. Úgy érzed, hogy nincs elég időd, de nem lehet mindenki Marc Marquez.˝

Thomas Lüthi például 31 évesen tizenhat 125cc illetve 250cc/Moto2 szezon után fog először szerepelni a MotoGP-ben. A svájci versenyző szerint az elmúlt években megváltozott a csapattulajdonosok hozzáállása a motorosok felé. ˝Volt egy elképesztő időszak, mindenki 20 éves srácokat keresett. Ott volt Marquez, vagy Jack Miller és hozzájuk hasonló fiatalok. Mostanra sokan megértették, hogy nem mindenki lehet olyan szintű versenyző, mint Marc. Néhányuknak kicsit több idő szükséges, hogy megtanuljanak bizonyos dolgokat. Kicsit nehéz elhinni, hogy 31 éves korom ellenére kapom ezt a lehetőséget. Azt hittem már sose lesz esélyem a királykategóriában szerepelni. Mindemellett jó látni, hogy Rossi 38 évesen is még képes győzni. Ez eléggé motivál˝ – magyarázta Lüthi, aki a Marc VDS Hondánál kezdi meg első királykategóriás szezonját 2018-ban.

Cikk: Baski Dávid 


2018. január 12. 14:22

Címkék: motorsport Spíler TV MotorsportHD projekt


Kapcsolódó anyagok


© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS