október 23.
Gyöngyi

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
ZÖLD VILÁG
Turjánvidéki erdőgazdálkodás
A Zöld világ legújabb részében szóba kerül, hogy milyen prioritások mentén végzik a szakértők az erdőgazdálkodási munkát a Honvédség irányítása alá tartozó erdőkben.

A honvédelmi szempontból három „funkciója” van az erdőknek, a faanyagtermelés, a közjólét és védelmi funkciók biztosítása, melyek közül egy állami tulajdonban lévő erdőgazdálkodás számára a közjólét és a védelem a legfontosabb. Napjainkban már gyakorlatilag természetvédelemi szempontok irányítják a munkavégzést ezekben az erdészetekben is. A honvédségi erdők kivétel nélkül közhasznúak, és ennek megfelelően közcélú funkciókat látnak el, mint amilyen az erdő fenntartás, a fakitermelés szabályozása, és a kivágott fák újratelepítése.

Nézd meg a Zöld világ videóját!

A műsorról: Rozsnyai Aladár erdészeti-vadászati sorozata minden hónap utolsó vasárnapján, a TV2-n! A műsor célja, hogy lehetőleg teljes körűen és összefüggéseiben mutassa be a természet világát – ősi folyamataitól a mai globális és helyi problémákig. Mindezt oly módon, hogy elénk tárja az erdő, a táj, és egészében a természet és az egyes emberek, valamint közösségeik, a mindenkori társadalom együttélését; földtörténeti, történelmi, társadalom- és kultúrtörténeti, etnográfiai, irodalmi és művészeti kontextusokban – nem elhagyva – akár az idevágó napi aktualitásokat sem.
 

Korhatár: korhatárra tekintet nélkül

2013. augusztus 25. 6:49

Címkék: honvédség   erdő   természet   teljes adás

KÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG