VIDEÓK ADÁSOK SÉFEK A MŰSORRÓL SMS-KVÍZ ELSŐ ÉVAD
A Műsorról

A Séfek Séfe egy olyan reality főzőműsor, melynek célja megtalálni Magyarország leendő legjobb séfét.

A műsor három szakaszból áll: meghallgatás (vakon kóstolás), boot camp és show.

Bárki jelentkezhetett, aki elmúlt 16 éves. Amatőrök és szakmabeliek egyaránt lehetőséget kaptak arra, hogy megmérettessék magukat a konyhában.

A jelentkezők munkáját három szakmailag elismert, neves séf értékeli, majd a legjobb 18 versenyző kiválasztása után csapatokba rendeződve mentorálják újdonsült tanítványaikat. Amellett pedig, hogy a konyhaművészet minden fortélyát igyekeznek megtanítani mentoráltjaiknak, azért is küzdenek, hogy az ő csapatukból kerüljön ki a győztes, a Séfek Séfe.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy órájuk van arra, hogy elkészítsék azt az ételt, melyet majd futószalagon tálalnak a három séfnek. Ezeket ők objektíven, azaz „vakon” kóstolva értékelik, tehát kizárólag az számít, hogy mi került a tányérra. A bootcamp-be jutáshoz legalább két, jelképes kés szükséges a séfektől. A szabályok mindenkinél azonosak: egy étel, egy esély.

A második fordulóba, azaz a boot camp-be 31 versenyző jut tovább, akiknek alapvető főzőtechnikai feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A séfek az itt nyújtott teljesítményük alapján választják ki csapatonként azt a hat főt, akikkel harcba indulnak a végső győzelemért.

A harmadik fordulóban, azaz a show-ban a séfek a feladat során nem nyúlhatnak a készülő ételekhez, alapanyagokhoz, és nem is kóstolhatnak, ők csak irányítással és tanácsokkal segíthetik csapatukat. A játékosok egy professzionális éttermi konyha mindennapos nyomása alá kerülnek.

Az elkészült ételeket egy 14 fős-, a feladathoz szorosan kapcsolódó-, tematikusan kiválasztott kóstoló társaság értékeli, vakon.

A győztes csapat egyenes ágon továbbjut a következő show-ba, a két vesztes csapat tagjainak pedig egyénileg kell megküzdeniük egymással. Az elkészült ételekről ismét vakon döntenek a séfek, és a leggyengébben teljesítő versenyző számára véget ér a küzdelem

A Game of Chefs formátumot eddig 3 országban (Izraelben, Németországban és Romániában) mutatták be nagy sikerrel. Romániában jelenleg a 3. szériát forgatják.

A Séfek Séfe Magyarország egyik legnézettebb kereskedelmi csatornáján, a TV2-n kerül főműsoridőben adásba, 25 epizódon keresztül.

undefined


KÖZÖSSÉG
© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS