február 17.
Donát

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
MOKKA
Túlóradíjat kapnak a tanárok januártól
Kifizetik a túlórákat a tanároknak és valószínűleg nem kell majd feleslegesen bent lenniük az iskolában, ha otthon is elvégezhető feladatuk van, például dolgozatjavítás.

Egyebek mellett ezt tartalmazza a kollektív szerződés, amit a Pedagógusok Szakszervezete írt alá a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. A témában felmerült kérdésekre Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke válaszolt a Mokkában.

- Milyen változásokra számíthatnak a pedagógusok januártól? A tanárok esetében mi számít túlórának?
- Mennyi túlórapénzre számíthatnak a tanárok?
- Mekkora különbség lehet így majd egy-egy pedagógus bére között?
- A tanárok munkaviszonyát rendező kollektív szerződés azt is tartalmazza, hogy a pedagógusoknak nem kell a teljes munkaidejüket az iskolában tölteniük. - Ezzel az idővel hogyan számolnak majd el a tanárok?
- A január elsejétől hatályos szerződés világosabbá teszi, hogy mi számít majd bele a harminckét órás kötött munkaidőbe. - Mi lenne ez a kötött a munkaidő?

Nézd meg a Mokka videóját!

A Mokka a TV2 közéleti témákkal, napi aktualitásokkal, kultúrával, olykor bulvár témákkal foglalkozó reggeli műsora. Sztárokat lát vendégül, életmód tanácsokkal szolgál, szakértőket szólaltat meg, asztrológiai előrejelzést ad. Hétköznapi hősök, már-már elfelejtett ismerős arcok tűnnek fel a képernyőn. Az első óra fajsúlyos közéleti, politikai témáit a második órában könnyedebbek követik, de minden szóba kerül, amiről az utcán beszélnek az emberek. A műsorvezetők nem titkolt szándéka, hogy a hétköznapok szürkeségét színes egyéniségükkel, humorukkal, szókimondó stílusukkal törjék meg.

Korhatár: 12 év

2013. november 26. 10:11

Címkék: fizetés   pedagógus
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG