október 14.
Helén

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
Cikkek
Legyen Ön is milliomos! játékszabályzat
 A világ egyik leghíresebb kvízműsora visszatér a magyar képernyőkre! A Legyen Ön is milliomos! nézői a klasszikus szabályokkal láthatják újra a játékot, egyik legnépszerűbb kvízmesterük, Gundel Takács Gábor műsorvezetésével.

Minden epizód elején 10 játékosjelölt foglal helyet a stúdió szélén elhelyezett 10 székben. Minden jelölt maximum 10 egymást követő epizódon keresztül próbálhat szerencsét, hogy ő legyen az, aki beülhet a stúdió közepén a játékos székébe a műsorvezetővel szemben. Akinek ez sikerül, az befejezi a játékot. Ha valakinek 10 adáson keresztül egyszer sem sikerül a legjobban teljesíteni a sorkérdést, úgy távozik a játékból, hogy nem szállhat ringbe az 50 millió forintért.
A játékosjelöltek egy gyorsasági feladvány, az ún. sorkérdés megválaszolásában mérkőznek meg egymással. Ebben az esetben nem egy helyes választ kell megadni, hanem négy megadott választ a helyes sorrendbe rendezni egy megadott szempont szerint (pl. nagyságrendbe vagy időrendbe). A válaszadás eszköze egyéni táblagép, a válaszadásra maximum 20 másodperc áll rendelkezésre, melybe az is beletartozik, hogy a műsorvezető felolvassa kérdést. Az, aki a leggyorsabban adja meg a helyes választ, a játékosszékbe ülhet.
Valahányszor egy adáson belül egy játékos elhagyja a játékosszéket, újabb sorkérdés következik a maradék jelöltek számára. A következő adásban pedig ismét 10-re egészül ki a számuk.
A játékosnak - a játék alakulása szerint - maximum 15 egyre nehezedő kérdést tesz fel a műsorvezető. A kérdések feleletválasztósak: négy válaszlehetőség közül a játékosnak ki kell választania a helyeset, és határozottan kimondania, hogy az A, B, C vagy D lehetőség szerinte a megfelelő. Az egyre nehezedő feladványok egyre nagyobb összeget érnek. Az 5. és a 10. kérdésekhez (ún. „szakaszkérdések”) tartozó összeg garantált, így a játékos, ha az 5. kérdésre is helyesen válaszol, már biztosan nem megy haza üres kézzel.
Nyeremények

KÉRDÉS ÖSSZEG
15. 50.000.000 Ft
14. 25.000.000 Ft
13. 15.000.000 Ft
12. 10.000.000 Ft
11. 5.000.000 Ft
10. 2.000.000 Ft
9. 1.500.000 Ft
8. 1.000.000 Ft
7. 750.000 Ft
6. 500.000 Ft
5. 250.000 Ft
4. 100.000 Ft
3. 50.000 Ft
2. 20.000 Ft
1. 10.000 Ft

A kérdésekért járó nyeremények nem adódnak össze. Pl. az első három kérdés helyes megválaszolása után nem 80 000 (10 000+20 000+50 000), hanem 50.000 forintot vihet haza a játékos.
A vastagon szedett összegek a garantált nyereményhatárokat jelölik, aki ezek valamelyikét eléri, annál kevesebb pénzt nem nyerhet már. Ennek elsősorban akkor van jelentősége, amikor a játék három lehetséges kimenetele közül az az eset fordul elő, hogy a játékos elhibázza a kérdést. (l. alább)
A játék háromféleképpen érhet véget. Ha a játékos:
• rosszul válaszol a kérdésre. Nem tudja a jó választ, és az egyik rosszat jelöli be. Ilyenkor a nyereménye az utolsó elért garantált nyereményhatár, vagy ha még az elsőt sem érte el, 0 Ft. Ha tehát valaki a 12. kérdésre rossz választ ad, az utolsó elért garantált összeggel térhet haza, ami 2.000.000 forint. Ha valaki már a 4. kérdést elrontja, üres kézzel kell távoznia, hiszen még nem érte el a 250.000 forintos garantált szintet.
• megáll. A játékos mindig tét és kötelezettség nélkül tekinti meg a következő kérdést, és annak ismeretében mérlegeli, hogy mit tegyen. Ha nem biztos a játékos a válaszában, kérhet segítséget vagy segítségeket (l. alább), de még ezután is dönthet úgy, hogy mégsem vállalja be a kérdést, és ebben az esetben elviheti az előző helyes válaszával megszerzett nyereményét. Ilyen esetben a nyeremény az előző kérdéshez tartozó összeg, tehát ha valaki a 8. kérdés ismeretében úgy dönt, hogy mégsem akar rá élesben válaszolni, akkor a 7. kérdéshez tartozó összeget, 750.000 forintot nyer. Ilyenkor csak játékon kívül jelöl meg egy választ. Ebben a helyzetben mindig megnyeri az addig megszerzett nyereményt, függetlenül attól, hogy a jó, vagy valamelyik rossz választ jelöli be már tét nélkül, és természetesen nem is nyer újabb összeget, ha tét nélküli válasza esetleg jó.
• mind a 15 kérdésre helyesen válaszol, és megnyeri a vetélkedő fődíját.
Segítségek
Ha a játékos bizonytalan a válaszban, bármikor a játék során igénybe vehet egyet, vagy akár ugyanahhoz a kérdéshez többet is három ún. mentőöve közül. Ha ezt meg is teszi, még mindig dönthet úgy, hogy nem válaszolja meg élesben a kérdést, és elviszi az addigi nyereményét, amennyiben továbbra is bizonytalan. Mindhárom típusú mentőövből egyetlen egy áll rendelkezésre minden játékos számára, ezekkel kell gazdálkodnia a 15 kérdés során.
• A számítógép segít (50:50, felező): A számítógép véletlenszerűen eltávolít két rossz választ, így a játékosnak csak a helyes válasz és egy rossz válasz közül kell választania.
• A közönség segít: A közönség tagjai egy gomb megnyomásával jelzik, szerintük melyik a helyes válasz a négyből. A TV-képernyőn néhány másodperc után megjelenik a felmérés százalékos összesítése.
• Egy ismerős segít telefonon: A játékos felhívhatja három előre megadott ismerősének egyikét. A játékosnak 30 másodperce van, hogy feltegye a kérdést, és arra választ kapjon segítőjétől. Ezen idő letelte után a vonal megszakad, és a játék folytatódik tovább. Ha az egyik segítő nem veszi fel a telefont, meg lehet próbálni a következőt, ha ő sem, a harmadikat. Ha azonban senki nem válaszol a hívásra, a segítség elvész. (A három segítő elérhetőségét minden játékosjelöltnek előre meg kell adnia a szerkesztőknek. A stúdióba érkezéskor ennek módosítására már nem lesz lehetőség. Nem tilos háromnál kevesebb segítői elérhetőséget leadni, de a játékosnak tisztában kell lennie azzal, hogy ez az ő esélyeit rontja. A segítőket név, lakhely és fénykép alapján mutatja be a műsorvezető.)

A műsoridő lejártát hangos dudaszó jelzi, elhangzása után az aktuális játékot felfüggesztik, és a következő adásban folytatják, vagy ha éppen úgy áll, a következőt már nem kezdik el.

A nyereményekkel kapcsolatban fontos információ, hogy valamennyi nyeremény bruttó érték, tehát abból a hatályos adótörvényeknek megfelelően SZJA és nyereményadó kerül levonásra.
A műsor- és szabályváltozás jogát az IKO műsorgyártó és TV2 fenntartja! A játékosjelöltek bekerülési sorrendjéről, továbbá minden vitás esetben a műsor kreatív producere dönt.

2019. január 1. 8:00

Címkék: legyen ön is milliomoshirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG