október 13.
Kálmán, Ede

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
ÍZES ÉLET
Stefánia-vagdalt babfőzelékkel
Pataky Péter egy ínycsiklandozó babfőzeléket készített. Péter elmondta, a babot mindenképp be kell előre áztatni, hogy a héja megpuhuljon főzés előtt. A főzés végén nem liszttel, hanem saját magával sűrítette be a főzeléket. Mindehhez pedig egy finom Stefánia vagdaltat sütött.

Hozzávalók:

Stefánia-vagdalt:
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéshús
2 db zsemle
5 dl tej
1 db tojás
5 db 6 percig főzött tojás
kevés zsemlemorzsa
1 fej hagyma
1 ek. kacsazsír
1 csokor petrezselyem
só, bors

Babfőzelék:
1 kg bab beáztatva
5 db babérlevél
1 tk. fehérborecet
1 ek. cukor, só
2 l alaplé
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
extraszűz-olívaolaj

Elkészítés:

Stefánia-vagdalt:
1. Egy nagyobb edényben összekeverjük a kétféle darált húst, hozzáadunk két tejbe áztatott zsemlét, és egy tojást is beletörünk a masszába.
2. 5 tojást hat percig főzünk, hogy ne keményedjen meg teljesen a sárgája, majd hideg vízbe áztatva szépen meghámozzuk.
3. Egy serpenyőben kacsazsíron hagymát dinsztelünk, amit majd hozzáteszünk a fasírtalaphoz.
4. Két csokor petrezselymet aprítunk a masszába, és alaposan összekeverjük, ha túl lágy, akkor zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
5. Olívaolajjal, vagy kacsazsírral kikenünk egy szögletes sütőformát, zsemlemorzsát szórunk a zsiradékra, majd beleteszünk egy réteget a vagdaltalapból. Erre helyezzük a tojásokat szépen eloszlatva, majd a tetejét bevonjuk a vagdaltalappal. Kevés zsemlemorzsával meghintjük a tetejét, majd 45-50 perc alatt készre sütjük.
6. A sütőből kivéve legalább egy órát pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

Babfőzlék:
1. A babot főzés előtti este hideg vízben beáztatjuk, így könnyebben puhul, és nem fő le róla a héja.
2. Egy nagyobb edénybe alaplét öntünk, amiben a babérlevéllel, a fokhagymával és egy fej negyedelt hagymával feltesszük főni a babot. Itt még ne sózzuk, mert nehezebben fő meg és a héja is lejön a babról.
3. Ha a bab megpuhult, egy kanálnyit sok lével leturmixolunk, és a főzeléket önmagával besűrítjük.
4. Egy kevés olívaolajat öntünk bele, majd sóval, cukorral, és fehérborecettel ízesítjük. Tálaláskor egy kevés tejfölt tehetünk rá, petrezselyemmel, újhagymával megszórhatjuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. november 30. 9:39

Címkék: ízes élet   ízes élet főétel   ízes élet közepesen nehéz



hirdetés




KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG