szeptember 21.
Máté, Mirella

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
ÍZES ÉLET
Sütőtökös-ricottás gnocchi brokkolis csirkével (recepttel)
Marton Adrienn a sütőtök gnocchi kétféle változatát mutatta be az Ízes élet konyhájában: sütőtökös-ricottás gnocchit készített mandulás zsemlemorzsában, valamint brokkolis csirkével. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók

50 dkg sütőtök
1 db tojás
10 dkg ricotta
25 dkg liszt
30 dkg édesburgonya
1db narancs
fél szár póréhagyma
25 dkg brokkoli
2 dl tejszín
25 dkg csirkecomb
olívaolaj
dijoni mustár
só, bors

Elkészítés

1. Sütőben puhára sütjük a sütőtököt és az édesburgonyát. Ha elkészültek, még melegen áttörjük egy krumplinyomóval, egynemű masszává keverjük és lehűtjük.

2. Blansírozzuk a brokkolit: 1 percre forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd áttesszük jeges vízbe.

3. A kihűlt sütőtökös-édesburgonyás masszához hozzákeverjük a ricottát, egy tojást, majd a cukrot. Csak annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható, gyúrható, de még könnyű tésztát kapjunk. A gnocchik megformázáshoz hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú kígyókat készítünk a tésztából, és 1,5-2 cm darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk mindegyik tetejét, hogy a szósz jobban meg tudjon tapadni a mélyedésekben. A megformázott gnocchikat hűtőbe tesszük a kifőzés előtt.

4. A vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd egy nagyobb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

5. Közben a főzőtejszínt egy tálban sóval, borssal, majd mustárral és egy kevés narancslével ízesítjük.

6. A megpirult csirkemellcsíkokat kiszedjük egy tálba és ugyanannyi ideig hagyjuk állni, amíg sültek. A serpenyőben maradt zsiradékban roppanósra sütjük a póréhagymát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a tejszínt, és végül a brokkolit.

7. Legalább ötszörös mennyiségű vízben kb. öt perc alatt kifőzzük a gnocchikat, ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére. Egyszerre inkább kevesebbet tegyünk a vízbe, nehogy összeragadjanak. Ha elkészültek, feljönnek a víz tetejére.

8. A tésztát főzővízből egyenesen a brokkolis szószba forgatjuk, majd tálaljuk.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. november 11. 9:15

Címkék: ízes élet   ízes élet húsétel   ízes élet recept   ízes élet közepesen időigényes   ízes élet közepesen nehéz




hirdetés


hirdetés




KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG