október 13.
Kálmán, Ede

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
ÍZES ÉLET
Kókuszos édesburgonyaleves libamájjal és kesudióval (recepttel)
Őszi időben gyakran jól tud esni egy meleg leves – Pataky Péter erre mutatott egy finom variációt.

Hozzávalók

1 kg édesburgonya
5 dl kókusztej
5 dkg gyömbér
2 szál citromnád
2 gerezd fokhagyma
3 db kaffir lime levél
2 db chili paprika
1 lime
5 dkg méz
1 liter alaplé
20 dkg hízott libamáj
5 dkg só, bors
5 dkg cukor
5 dkg kesudió
koriander
extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, hámozzuk meg az édesburgonyát, aprítsuk fel, majd locsoljuk meg olajjal és tegyük a sütőbe. (nem szabad sózni)

2. A libamájat közben már vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, az ereket vegyük ki belőle egy villa segítségével.

3. Terítsünk ki két fóliát egymás mellé kis átfedéssel, helyezzük át a májat és formázzuk henger alakúra, szorosan zárjuk el a végeket (úgy kell kinéznie, mintha egy rúd szalámi lenne) Tegyük vissza a hűtőbe, hogy ismét bekeményedjen.

4. Egy lábasba tegyünk egy kis olajat, majd tegyük bele a feldarabolt gyömbért, chilit, a megroppantott citromnádat, és a zöld currypasztát (ha van)

5. Ha megpirultak a fűszerek, alaplével öntsük fel, majd tegyük bele a megsült édesburgonyát.

6. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a kesudiót, majd aprítsuk fel. Ez lesz a libamáj mellett a leves betétje.

7. Ha a leves elkészült botmixerrel pépesítsük, ha sűrű lett, kókusztejjel öntsük fel. Ha ez sem elég, alaplével hígíthatjuk. Reszeljük bele a lime héját, és facsarjuk bele a levét.

8. Vegyük ki a hűtőből a májat, meleg vízbe áztatott késsel szeljünk karikákat a májból, így nyersen tegyük a tányér aljára, és a forró levessel öntsük nyakon. A leves hője épp elég lesz arra, hogy megfőzze a májszeletet. (Ha ebben nem bízunk, akkor alaplében fóliástul pár percet előfőzhetjük)

9. A végén olívaolajjal és korianderrel díszíthetjük.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. október 19. 9:15

Címkék: ízes élet   ízes élet recept   ízes élet leves   ízes élet közepesen időigényes   ízes élet húsmentes



hirdetés




KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG