május 23.
Dezső

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
ÍZES ÉLET
A klasszikus svéd húsgolyó receptje
Lázár Chef és Pataky Péter jelképes utazást tettek Svédországban: egy lazacsaláta és a klasszikus svéd húsgolyó receptjét mutatták be.

Hozzávalók
6 személyre

lazacsaláta:
60 dkg lazacfilé
10 dkg szeletelt cheddar sajt
4 dkg barna cukor
1 gerezd fokhagyma
1 csomag korianderlevél
2 db paradicsom
2 db kaliforniai paprika
1 db lilahagyma
1 csomag petrezselyem

bors

Elkészítés

Svéd lazacsaláta:

1. A lazacot só és barnacukor keverékéből álló masszával bedörzsöljük, majd apróra vágott kaporral, koriander levéllel bepácoljuk. Zsírpapírba csomagoljuk és legalább 1-2 órára, de inkább fél napra tegyük a hűtőbe, hogy az ízek átjárják.

2. Miután a halat kivesszük a hűtőből, kaparjuk le a fűszerkérget, de ne dobjuk ki, ebből készül a saláta dresszingje.

3. A lazac tetejére szeletelt cheddar sajtot tegyünk, és így helyezzük a sütőbe.

4. Ha van cédrusdeszkánk, akkor azt előtte áztassuk be, és erre tegyük a húst, mert különleges aromát kölcsönöz neki.

5. Magas hőfokon süssük, hogy hamar kérget kapjon

6. A salátához vágjuk csíkokra a kaliforniai paprikát és a lilahagymát. A hal pácolására használt zöldfűszereket keverjük el olivaolajjal és tárkonyecettel.

7. Tálalás előtt a készre sült lazac bőrét távolítsuk el. (Fordítsuk meg, és egy mozdulattal eltávolítható, a rásült sajt miatt nem fog szétesni a lazac a forgatáskor.)

Az eredeti svéd húsgolyó receptjéért lapozz tovább!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. szeptember 21. 9:14

Címkék: ízes élet   ízes élet recept   ízes élet húsétel   ízes élet közepesen nehéz   ízes élet közepesen időigényes   lázár chef   pataky péter








KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG