március 18.
Sándor, Ede

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
ÍZES ÉLET
Grillezett citromos csirkemell ropogós cukkinivel (recepttel)
Pataky Péter megmutatta, hogyan lehet tökéletesen csirkemellet filézni, ami mellé ropogós cukkinit és konfitált koktélparadicsomot tálalt.

Hozzávalók

2 db bőrös csirkemell
2 db cukkini
1 db citrom
1 db lime
1 db vöröshagyma
20 dkg koktélparadicsom
20 dkg jázmin rizs
friss kakukkfű
zöldfűszerek

Elkészítés

1 adag: 450 kcal

Grillezett citromos csirkemell

1.Csontozzuk ki a csirkemellet.

2.A páchoz a citrom héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét. Tegyük bele a kakukkfüvet, sózzuk, majd adjuk hozzá az olivaolajat. Forgassuk bele a sót, majd tegyük a hűtőbe.

3.Forrósítsuk fel a grillserpenyőt, és tegyük bele a húsokat. Ha a húson kialakultak a csíkok, akkor 90 fokot fordítsunk rajta, ezáltal lesz keresztbe csíkozott a hús.

4.Amikor már majdnem készre sült a hús, tehetünk a serpenyőbe egy fél citromot, a húsra pedig kakukkfüvet.

Konfitált paradicsom

1.Egy edénybe nagy mennyiségű olívaolajt öntünk, annyit hogy majd ellepje a paradicsomot.

2.Figyeljünk arra, hogy az olajt ne forrósítsuk fel, maximum 70-80 fokig melegítsük, azért hogy csak lassan puhuljanak meg benne a paradicsomok. A paradicsomon kívül adjuk még hozzá a felvágott hagymát, fokhagymát és rozmaringot.

3.Ha az olaj már elérte a megfelelő hőfokot, húzzuk félre és hagyjuk kihűlni. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk, csatos üvegekbe adagolva a hűtőben is tárolhatjuk.)

4.Az elkészült konfitált paradicsomból szedjünk ki néhány szemet és nyomkodjuk szét a paradicsomot egy villával, adjunk hozzá pár kanál olajat, amit citromlével, egy csipet sóval, frissen őrölt borssal és durvára vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Cukkini chips

1.Egy cukkinit felszeletelünk, minél vékonyabbra vágjuk, annál ropogósabb lesz a végeredmény.

2.Ízlés szerint sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük.

Forrás: Ízes élet

A műsorról: Az Ízes élet nem egy klasszikus főzőműsor, sokkal inkább egy életforma a konyhában. Bizonyára nem véletlen, hogy az étel és az élet szavak betűi ugyanazok. Az Ízes élet házigazdája, Pataky Péter, Nagy-Britannia neves konyháit is megjárt séf élvezi az életet és az ételeket is. Az élményt pedig szereti megosztani másokkal, így az Ízes élet nézői biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak újabb receptekkel lesznek gazdagabbak, hanem kedvet kapnak a kísérletezéshez, akár egy-egy klasszikus étel újragondolásához is.

Korhatár: 12 év

2016. augusztus 29. 9:12

Címkék: ízes élet   ízes élet recept   ízes élet húsétel   ízes élet közepesen nehéz   ízes élet közepesen időigényes








KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG