február 16.
Julianna, Lilla

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ
RECEPTEK
Ada menüje (receptekkel)
Gombaleves, Rakott krumpli, Tiramisu

Gombaleves

AF037935 halatortanakuldetes_2016_26_szegm3_20160421_tv2_frame_14493.jpg

Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 evőkanál búzaliszt
2 szál sárgarépa
1 db zellergumó
3 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé, húsleveslé
1 teáskanál tárkony
2 csipet fehérbors (őrölt)
500 g zöldbab
250 ml főzőtejszín

Elkészítése:
A répát és a zellert kockákra vágjuk. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd rátesszük a répát és a zellert. Az egészet átpirítjuk, felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket.Megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Rakott krumpli

Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 db tojás
30 dkg száraz kolbász
15 dkg sajt
5 dl tejföl

Elkészítése:
A krumplit chips vékonyságúra szeljük, a tojást megfőzzük és a kolbászt felszeleteljük. Közben a tejfölt összekeverjük a sajttal és a sóval. A tepsi alját kivajazzuk és a krumplival elkezdjük a rétegezést, majd a tejfölös masszával, ismét krumpli, majd kolbásszal, tojással és végül a tejfölös masszával zárjuk. Ezt megismételjük még egyszer ugyanebben a sorrendben. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk. 160 fokon 45 percig sütjük.

Tiramisu

Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
6 tojás
6 dkg porcukor
2 csomag babapiskóta
3 dl kávé
holland kakaópor
rum

Elkészítése:
A mascarpone krémet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután összekeverjük a a mascarponés masszával. Egy mélytányérba beleöntjük a kávét, a rumot és a porcukrot. Ha cukrozott babapiskótát használunk, akkor nem szükséges a porcukkor. A babapiskótákat gyors mozdulattal megforgatjuk a rumos-kávéban. Egy tálba szorosan egymás mellé helyezzük a bemártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, rákenjük a krém felét, majd újból kávéba áztatott babapiskóta, majd a krém. Végül szűrőn keresztül rászórjunk egyenletes vastagságban a kakaóport. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

2016. április 21. 21:18

Címkék: ada   gasztro_menü   hal_recept   gasztro








KÖZÖSSÉG
          



MŰSORÚJSÁG